goran_bulatovic_rad_par_2011

KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OI U FINSKOJ

Goranu Bulatoviću težak žreb

 

Poslednji kvalifikacioni turnir u rvanju za Olimpijske igre u Londonu počinje u Finskoj. Na programu je drugi svetski kvalifikacioni turnir a Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati trojica rvača i to: Goran Bulatović (do 84 kg), Dejan Franjković (do 96 kg) i Nemanja Pavlović (do 120 kg).

Prvi će na strunjaču Bulatović. As Partizana prešao je iz kategorije do 74 u kategoriju do 84 kilograma. U kategoriji Bulatovića na merenju I žrebu se prijavilo 26 rvača. Bulat se nalazi u donjem delu žreba a u prvom kolu rvaće se reprezentativcem Kirgizije – Janarbekom Kenjevim. U koliko pređe prvu prepreku Bulatović će rvati sa boljim iz duela Jusuf Ouisoule (Maroko) – Rafael Samurgašev (Crna Gora). U delu žreba gde se nalazi srpski reprezentativac su još rvači iz Jermenije, Gruzije, Moldavije, Švajcarske, Albanije…

Povezana vest:  Preminuo Milan Bata Ercegan

– Tako sam se dogovorio sa stručnim štabom – kaže Bulatović.

Šta očekujete u Helsinkiju?

– Očekujem da ostvarim normu – veli Bulatović. – Zato i putujem u Finsku! Prvi put se takmičim u kategoriji do 84 kilograma, ali učiniću sve da se pokažem u što boljem svetlu.

Član Partizana je rvao I pod zastavom Crne Gore a na kvalifikacionom turniru u Novom Sadu za Igre u Pekingu bio je na korak do kvalifikacija. Sada je promenio kategoriju…

Povezana vest:  SP ZA KADETE 2013, Boban Živanović vicešampion sveta, Horti Mikloš osvojio bronzu!

– Ovoga puta ne skidam kilograme, što psihički pretstavlja olakšanje. Bez rezerve ću da trošim snagu i nadam se da će to da bude dovoljno da odem u London. To mi je najveća želja.

Protivnici u novoj kategoriji?

– Ne znam. Nisam nikoga gledo. Ne zanima me, ko god da dođe – jasan je Bulatović.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA, Jovanović: Očekujemo pobedu protiv „Novog Sada“

Rvač Partizana će jedini sutra na strunjaču, dok će u nedelju na strunjači oprobati Dejan Franjković i Nemanja Pavlović.