nole_plava

Ðoković pobedio Vavrinku za četvrtfinale Madrida

 

Novak Ðoković se plasirao u četvrtfinale turnira masters serije u Madridu pošto je večeras u osmini finala savladao Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 2:0 u setovima – 7:6 (7:5), 6:4. U zanimljivom i kvalitetnom meču prvi teniser sveta je dobrom igrom napravio krupan korak ka odbrani titule. Za razliku od startnog duela protiv Španca Danijela Gimeno-Travera i frustrirajućeg debija na podlozi od plave šljake, Srbin je večeras bio daleko sigurniji i uspeh nije dolazio u pitanje.

Povezana vest:  Jakšićeva osvojila turnir u Meksiku

Prvi set je protekao u ravnopravnoj borbi, a strpljivi Ðoković je umeo da kazni greške protivnika u taj-brejku i zasluženo povede sa 1:0. U nastavku duela svetski broj jedan je bio mnogo ubedljiviji, pa je na prepoznatljiv način dominirao.

Kada je brejkom došao do prednosti od 5:2 činilo sa da od daljeg otpora Švajcarca nema ništa, međutim, uporni 21. teniser sa ATP liste nije se predao. Odmah je uzvratio na isti način i potom smanjio na 5:4, ali je to bilo sve što mu je Ðoković dopustio.

Povezana vest:  AO 2015, Vilijams: Presudilo je moje iskustvo

Srbin je na svoj servis sigurno okončao duel za 10. pobedu protiv Vavrinke u njihovom 12. međusobnom odmeravanju snaga. Iskoristio je četvrtu meč loptu posle jednog sata i 45 minuta igre koja je zadovoljila gledalište na tribinama teniskog kompleksa „Magična kutija“.

Ðoković se u borbi za polufinale sutra sastaje sa pobednikom duela između Janka Tipsarevića i Francuza Žila Simona koji je u toku. Turnir u Madridu igra se za ukupan nagradni fond od 3,97 miliona evra.

Povezana vest:  Janković: Igrala sam koliko je bilo dovoljno za pobedu