david-ferer_1
Španski teniski savez ljut zbog odluke organizatora US Opena

Španski teniski savez „poludeo“ je na odluku organizatora poslednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena, nakon što su odlučili da prekinu susret Davida Ferera i Novaka Đokovića zbog opasnosti od velikog nevremena, tačnije tornada.
Razlog je polufinalni susret Davis Cupa koji započinje sledeće sedmice u Hihonu, u kojem Španija dočekuje reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. Nakon što je za susret zbog povrede otpao prvi reket furije, Rafael Nadal lako bi se moglo dogoditi i da za meč otpadne Ferer.
Naime, organizatori su meč Ferera i Đokovića pomerili na nedelju pri vodstvu Španca 5-2 u prvom setu. Španski savez je ljut iz razloga jer su organizatori znali da veliko nevreme preti Njujorku, ali svejedno nisu odlučili staviti meč Ferera i Đokovića na drugi najveći teren Flushing Meadowsa – Louis Armstrong.
Finale ženskog turnira pomereno je u nedelju još u prepodnevnim satima subote, zata doista čudi odluka organizatora da nisu stavili muška polufinala da se igraju paralelno. Naime, prvo je, između Endija Marreja i Tomaša Berdiha, uz veliku količinu vetra ipak završeno.
S takvim raspletom događaja, nezavisno hoće li Ferer svoj nastup okončati u nedelju (polufinale) ili u ponedeljak (finale), Španski teniski savez poslaće privatni avion po svog tenisera, te ga zajedno s njegovim timom odmah prebaciti u Hihon da se odmori, privikne na vremensku razliku (šest sati), ali i na podlogu (zemlja).

Povezana vest:  Ðoković siguran na startu Rolan Garosa