nole_montreal_2_2011

Đoković sakupio 1,4 miliona dolara za decu Srbije

 

Humanitarna fondacija Novaka Đokovića prikupila je na dobrotvornoj večeri u Njujorku 1,4 miliona dolara pomoći za decu Srbije. Najbolji srpski teniser, ujedno i počasni predsedavajući fondacije, bio je noćas domaćin ovog humanitarnog događaja, gde su na aukciji brojnih predmeta i dragocenosti učestvovale ugledne ličnosti iz sveta sporta, mode, biznisa, zabave, zatim filantropi i druge osobe iz javnog života SAD.

Kako je rečeno Tanjugu u fondaciji, najveće i najzanimljivije nadmetanje učesnika aukcije, kojom je rukovodio Endi Bus, vladalo je za privatni teniski meč sa Đokovićem, koji su predstavili Anja Rubik i Saša Knežević, čuveni top modeli.  Na prodaju su bile i karte za Madonin koncert po izboru i šansa za druženje sa pop divom, zatim skupoceni Odemar Pige sat kom je cenu dizao slavni teniser Džon Mekinro, kao i partija golfa sa holivudskom zvezdom Endijem Garsijom (prodaju vodila Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka).

Povezana vest:  WTA PEKING, Ana Ivanović predala meč Radvanskoj zbog povrede

-Prezadovoljan sam prvom dobrotvornom večerom fondacije. Iako ona postoji već pet godina, sada je vrlo precizno usmereno njeno delovanje na podršku ranom obrazovanju dece, pre svega u mojoj Srbiji. Ovakvim događajima skrećemo pažnju javnosti na probleme koji imaju sva društva i ja se zahvaljujem svima koji su učestvovali i pruzili podršku – rekao je Đoković.

Povezana vest:  WTA LISTA, Ivanovićeva ispred Jankovićeve na WTA listi

On je rekao da će fondacija u saradnji sa UNICEF-om pokušati da donese sreću i radost deci.

-Ono što moja fondacija i ja želimo je da pomognemo i podignemo svest u Srbiji o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i da pokušamo da omogučhimo deci da imaju pristup sportskim aktivnostima i objektima, bolju ishranu i obrazovanje. Ovo je prvi ovakav događaj u organizaciji fondacije i svi smo veoma uzbuđeni zbog toga – dodao je srpski teniser.

Specijalni gost Đokovića bio je Australijanac Nik Vujičić, koji je rođen sa tetra-amelija sindromom i nema sva četiri ekstremiteta. Vujičić je održao dirljiv govor i još jednom objasnio da ljudi, bez obzira na sve teškoće, imaju snagu i mogu da pobede sve izazove i prepreke, ako su jedinstveni i ako veruju.

Povezana vest:  Teniserkama krivo, Vraneš veruje u budućnost

Đoković je najavio dolazak Vujičića u Srbiju, gde će 21. septembra održati humanitarnu manifestaciju u Beogradu, a dan kasnije u Novom Sadu.

Od osnivanja 2007. godine misija Đokovićeve fondacije je da umanji patnje mališana, posebno u Srbiji, nastalih zbog neuhranjenosti, manjka obrazovanja, bolesti ili gubitka porodice, time što će se obezbediti sva potrebna sredstva ili usluge, bilo zajednicama ili pojedincima.