mihail_juzni_sad_tur

DAVIS CUP

Rusi posle 20 godina ispali iz Svetske grupe

 

Ruska teniska muška reprezentacija poražena je u brazilskom Sao Joseu na zemljanoj podlozi od domaćina Brazilaca u dvoboju za opstanak u Svetskoj grupi. Ključni su, treći bod domaćinima doneli Marselo Meljo i Bruno Soares u meču dublova. Nadigrali su Aleksa Bogomolova i Teimuraza Gabašvilija 7:5, 6:2, 7:6(7) i poveli sa nedostižnih 3-0.

Povezana vest:  ATP DELREJ BIČ, Tipsarević se plasirao u polufinale

U petak je Igor Andrejev zbog povrede bio prisiljen da preda drugom brazilskom igraču, Rogeriju Dutri Silvi, pri rezultatu 6:2, 6:1 za domaćeg tenisera, dok je u drugom susretu prvi brazilski igrač, Tomaz Beluči, nadigrao Gabašvilija u četiri seta. Bez Mihaila Južnija i s povređenim Andrejevim sastav trofejnoga ruskog selektora Šamila Tarpiševa nije uspeo da se izvuče.

Povezana vest:  Đoković ponovo bolji od Nadala

U drugi razred Dejvis Kup hijerarhije, odnosno u 1. grupu Evroafričke zone, Rusi su ispali prvi put u poslednjih 20 godina, što će reći da su u prvom razredu igrali neprekidno od 1993. godine. U tom su periodu dva puta (2002. i 2006.) osvajali titule pobednika, dok su još tri puta (1994., 1995. i 2007.) igrali finale.

Povezana vest:  Marej u četvrtfinalu turnira u Šenženu