DSC_0736
VESLANJE
Tri bronzane medalje za Srbiju na EP  

 

Srpski veslači osvojili su tri bronzane medalje posle četiri od pet finala poslednjeg dana prvenstva Evrope koje se odžzava u italijanskom Varezeu.
Treće mesto u Evropi osvojili su laki četverac bez kormilara (Nikola Selaković, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić), zatim četverac bez kormilara (Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković i Goran Jagar), kao i dvojac bez kormilara (Nenad Stojić i Nikola Beđik).
Dubl skul (Marko Marjanović i Aleksandar Filipović) zauzeo peto mesto u finalnoj trci.
Laki četverac je u finalu ostvario vreme od 6:00, 92 minuta i plasirao se iza posada Italije i Velike Britanije.
Četverac je u finalu ostvario vreme od 5:58,72 minuta. Zlato su osvojili Grci, a srebro Rumuni.
Srpski dvojac u finalu je zabeležio vreme 6:31,50 minuta. Najbolji su bila Holanđani, a srebro je pripalo Španiji.
– Među nama smo dugo pricčali vece pre trke. Poslušali smo savete trenera i pokazali da imamo kvalitet da i dalje veslamo u ovom sastavu. U finišu trke smo imali šansu i da stignemo do zlata, ali svaka medalja na ovako velikim takmičenjima je sjajan uspeh – istakao je Goran Jagar, član teškog četverca.
Nikola Stojić, kapiten naše reprezentacije, nastavio je da skuplja medalje na velikim takmičenjima.
– Holanđani su trenutno najbolji u Evropi. I dalje sam uveren da smo bolji od Španaca, koji su ovde osvojili srebro. Ali u ovako teškom sportu svaka medalja je uspeh. Ostaviti iza sebe Poljake koji su bili uvereni da uzimaju medalju i posadu Velike Britanije, nije mala stvar. Čestitam i mom partneru Beđiku, koji je budućnost srpskog veslanja. Žao mi je što zbog moje povrede u Londonu nismo uspeli da se borimo za medalju na OI, a imamo kvalitet.
Kasnije danas u poslednjem „srpskom finalu“ nastupa Iva Obradović u skifu.

 

Povezana vest:  PLIVANJE, „Trofej Beograda” u plivanju 23. i 24. juna u SRC „Milan Gale Muškatirović”