jelena_jankovic_sa_zastavomWTA INDIAN VELS, SERIA 1.000

Jelena Janković osvojila Indian Vels

 

Jelena Janković (Srbija, 6) – Karolina Voznjatski (Danska, 2) 2:0 (6:2, 6:4)

 

Jelena Janković osvojila je turnir u Indian Velsu! U finalu WTA turnira Serije 1.000 sastale su se Jelena Janković i Dankinja Karolina Voznjatski. Posle časa i 24 minuta igre JJ slavila je sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4) i došla do nove, 12 titule.

Jelena Janković krenula je furiozno u finalu. Delovala je Jeca skoncentrisano, sa puno energije i želje za pobedom. Povela je JJ sa 4:0 u prvom setu i dala do znanja da želi trofej više od Voznjatski. Jelena je sve vraćala, pogađala gde je htela i, što je malo čudno u prvom setu je krenula ofanzivno a to je rezultiralo dobijanjem prvog seta. Prvu deonicu meče Jankovićeva je dobila posle 39 minuta.

Povezana vest:  WTA INDIAN VELS, Jelena Janković zaustavljena u četvrtfinalu

I u drugom setu JJ nastavila je pametnu i taktički savršeno nastavila da igra. Delila je „savete“ Dankinji. Kada god bi nešto Voznjatski krenula nešto da uradi JJ je davala do znanja da je ona ta koja želi trofej. I već na početku drugog seta JJ je napravila brejk prednosti, što je bio ogroman kapital iako je to bio tek prvi gem u drugom setu. posle 45 minuta igre Jankovićeva je krenula u nastavak meča. Na svoj servis je nastavila da deli lekcije iz tenisa pametnom igrom i vrlo smireno.

Povezana vest:  CAS sutra odlučuje o žalbi Šarapove

Posle sata i 24 minuta igre JJ završila je finalni meč i tako prigrlila 12 titulu u karijeri. Pored titule JJ je inkasirala 1.000 WTA poena što će je odvesti na osmo mesto WTA liste. Takođe JJ dobila je ček na 700.000 dolara. Poražena Voznjatski će od sutra, sa osvojenih 700 WTA poena biti na drugoj poziciji kao i 350.000 dolara.

Povezana vest:  Federer zadovoljan formom u 2011. godini