AA_tennis_ball_racquetTim Henman ponovo na terenu

 

Britanski penzionisani teniser Tim Henman vrati će se takmičarskom tenisu u novembru na Aegon Mastersu u londonskom Royal Albert Hallu, turniru koji se igra u sklopu ATP Champions Toura (turnira veterana). 35-godišnji Henman, koji se povukao u peniju 2007. godine, sretan je zbog povratka takmičenju.

-Uvek sam mislio da ću se u slučaju ponovnog bavljenja tenisom vratiti u Londonu. Nakon što sam se dobro odmorio, veselim se ponovnom igranju tenisa – izjavio je Henman.

Povezana vest:  DAVIS CUP, TRENING REPREZENTACIJE SRBIJE, Srpski teniseri spremni za istorijski meč

Britanski teniser je i posle penzije znao igrati pokoji ekzibicijski meč, kako u singlu, tako i u dublu ili mix dublu u posebnim prilikama, poput one u maju prošle godine u Wimbledonu prilikom predstavljanja novog pokretnog krova na centralnom terenu All England Cluba. Sada će ponovo igrati takmičarski tenis s nekadašnjim rivalima kao što su Pat Rafter ili Goran Ivanišević.

Povezana vest:  Dimitrov osvojio trofej u Sofiji

-Vratio mi se apetit za tenisom. Prvo i osnovno, tenis je uvek bio moja velika strast i nastup u Londonu pred britanskom publikom dodatan je motiv za mene. Zaista se veselim nastupu u Royal Albert Hallu i nadam se da će to biti moj tek prvi u nizu nastupa na ATP Champions Touru – rekao je Henman.

Povezana vest:  Đoković pobedio Del Potra za polufinale Londona