nole_montreal_1_2011

ATP LONDON

Đoković: Bio je bolji u prvom setu, ali uspeo sam

 

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je Argentinac Huan Martin del Potro bio bolji u prvom setu, ali da je on u nastavku uspeo da poboljša igru i napravi preokret u prvom polufinalnom meču završnog turnira sezone.

Đoković se plasirao u finale savladavši Del Potra sa 4:6, 6:3, 6:2 i u borbi za titulu čeka boljeg iz večerašnjeg duela između Švajcarca Rodžera Federera i Britanca Endija Mareja.

Povezana vest:  Suspendovano troje francuskih tenisera

-On je bio bolji u prvom setu, ali uspeo sam da napravim preokret. Verovao sam u to, smogao sam snage i veoma sam srećan zbog ovog uspeha. Napravio sam korak napred pošto je ovo moje prvo finale završnog mastersa u Londonu – izjavio je Đoković, dodajući da ne želi da se zadovolji postignutim.

-Daću sve od sebe u sutrašnjem finalu. Imam dovoljno vremena da se maksimalno pripremim i sa optimizmom čekam borbu za trofej, bez obzira ko će da bude moj protivnik – poručio je Đoković, koji ima priliku da drugi put trijumfuje na završnom mastersu nakon što mu je to pošlo za rukom 2008. godine.

Povezana vest:  Jankovićeva u drugom kolu turnira u Hongkongu

Finalni meč u londonskoj „O2 Areni“ između Đokovića i pobednika duela između Federera i Mareja na programu je sutra od 21 sat.