ANA IVANOVIC SLAVLJE STUTGART 20.04.2013.Ivanovićeva pobedila Kerber, Srbija vodi sa 2:1

Ženska teniska reprezentacija Srbije povela je danas u Štutgartu protiv Nemačke sa 2:1, u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa, pošto je Ana Ivanović pobedila Andželiku Kerber sa 2:0 u setovima (7:5, 7:5).

U drugom meču nešto kasnije igraju Bojana Jovanovski i Mona Bartel.

Prvog dana takmičenja, juče, Ivanovićeva je pobedila Bartelovu sa 2:1 u setovima (7:6, 2:6, 6:2), dok je Jovanovski izgubila od Kerberove sa 0:2 (5:7, 2:6).

Povezana vest:  Kanepi eliminisala Jankovićevu

Šesta teniserka sveta, Andželika Kerber, dobro je počela meč, već u prvom gemu je napravila brejk, a zatim i povela sa 3:1. Ivanovićeva je nakon toga zaigrala bolje, u šestom gemu vratila brejk, a posle gema na svoj servis povela je sa 4:3.

Teniserke su nakon toga osvajale gemove na svoj servis, sve do 12. kada je 17. teniserka sveta uspela da oduzme servis protivnici i posle sat vremena igre povede u meču.

Povezana vest:  WTA RANG LISTA, Jelena Janković 2, Ana 63, Jovanovski 97

Teniserke su u drugom setu čuvale svoje servise, ali je Ivanovićeva ipak uspela u osmom gemu da napravi brejk i povede sa 5:3. U narednom gemu je servirala za meč, imala je i meč loptu, ali nije uspela da je iskoristi pa je Kerberova smanjila zaostatak.

Obe su nakon toga osvojile gemove na svoj servis, a u 12. Gemu Ivanovićeva je iskoristila treću meč loptu i donela Srbiji prednost od 2:1 u meču.

Povezana vest:  ATP ROLAN GAROS 2010, Fonjini iznenadio Monfisa

Pobednik duela će sledeće sezone igrati u Svetskoj grupi, a poraženi u Drugoj Svetskoj grupi Fed kupa.