bojana jovanovski 3

Jovanovski u drugom kolu Rolan Garosa

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se danas u drugo kolo Rolan Garosa u Parizu pošto je pobedila 138. teniserku sveta Barboru Zahlavovu Stricovu sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2). Teniserke su počele meč nesigurno, na početku su razmenile po brejk, ali su u nastavku uspešno čuvale svoje servise. Jovanovski je, ipak, uspela u osmom gemu ponovo da oduzme servis protivnici I posle osvojenog gema na svoj servis povede u meču. 
Srpska teniserka je potpuno dominirala u drugom setu, dozvolila je protivnici da osvoji samo dva gema i posle 67 minuta igre izborila plasman u drugo kolo. Jovanovski, 47. teniserka sveta, će u drugom kolu igrati protiv bolje iz duela Dankinje Karoline Voznijacki i Britanke Lore Robson. 
Jovanovski je do sada tri puta igrala sa 10. na WTA listi Voznijacki I pobedila samo jednom i to u njihovom poslednjem duelu, ove godine na turniru u Rimu, kada je bilo 2:6, 6:4, 7:6. Jovanovski je do sada samo jednom igrala protiv Robson, 37. teniserke sveta, prošle godine na turniru u Istbornu i izgubila je sa 6:2, 6:3.

 
Povezana vest:  DAVIS CUP, Obradović: odlučilo veliko srce naših tenisera, sledeći su Hrvati