Rafael Nadal Madrid

Nadal preokretom do drugog kola Rolan Garosa

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u drugo kola Otvorenog prvenstva Francuke, pošto je danas u prvom kolu pobedio Nemca Danijela Brandsa sa 3:1 (4:6, 7:6, 6:4, 6:3). Meč je trajao dva sata i 58 minuta. Brands je u prvom setu u potpunosti diktirao tempo meča, pošto je odličnom agresivnom igrom onemogućio Nadala da mu napadne servis. 
U devetom gemu prvog seta, 59. teniser sveta je iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 5:4, a potom bez ikakvih problema okončao taj deo igre u svoju korist. U drugom setu oba tenisera, bez većih problema, čuvali su svoj servis, pa je set okončan nakon taj-brejka. 
Brands je u taj-brejku imao prednost od 3:0 i šansu da povede sa 4:0, ali je iz forhend riterna bio malo neprecizan, pa je Nadal nakon toga učinio potpuni preokret i okončao drugi set u svoju korist sa 7:4 u odlučujućem gemu. Treći nosilac na Otvorenom prvenstvu Francuske je na početku trećeg seta odmah oduzeo servis Brandsu i tu prednost je bez većih problema očuvao do kraja seta. 
U četvrtom setu Nadal je napravio dva brejka i tako izborio plasman u drugo kolo, gde će se sastati sa boljim iz duela između Slovaka Martina Kližana i Majkla Rasela iz SAD. Nagradni fond Rolan Garosa iznosi 7.984.000 evra. 

Povezana vest:  Đoković definitivno ne igra protiv Švajcarske