Novak Djokovic JelenaFondacija Novak Đoković organizuje prvu dobrotvornu večeru u Londonu dan posle finala Vimbldona

Fondacija Novak Đoković organizovaće prvu dobrotvornu večeru u Londonu 8. jula u zanimljivom ambijentu objekta „Roundhouse“, u severnom Londonu.
Gala događaju koji će biti održan dan nakon finala Vimbldona u muškoj konkurenciji, prisustvovaće mnogobrojne ugledne ličnosti, među kojima je i vojvojtkinja od Jorka i globalni ambasador NDF, Sara Ferguson.
Goldi Hon, Kejt Hadson, Naomi Kembel i Boris Beker takođe će uveličati svečanu večeru na kojoj će se prikupljati novac za Fondaciju.
Poznati filantrop i filmski producent Milutin Getsbi i poslovni magnat Ronald Barkl biće predsedavajući humanitarne svečanosti.
Najbolji teniser sveta je prošle godine prikupio preko 1.4 miliona dolara na prvoj dobrotvornoj večeri Fondacije u Njujorku, kojoj su prisustvovali supermodeli Karli Klos i Anja Rubik, modni dizajneri Dona Karan i Tomi Hilfiger i urednica američkog modnog magazina „Vogue“, Ana Vintur.
Misija Fondacije jeste da pomogne ugroženoj deci, naročito u Srbiji, koja pate zbog nedostatka ishrane, obrazovanja, zbog bolesti ili gubitka roditelja. Fondacija sarađuje sa lokalnim organizacijama koje dele slične vrednosti na uvođenju novih usluga i stvaranju boljih uslova za mališane.
„Zaista se radujem našoj prvoj humanitarnoj večeri u Ujedinjenom Kraljevstvu. Vizija Fondacije je da podignemo svest o nepovoljnom položaju dece u Srbiji i širom sveta, posebno one dece koja imaju ograničene mogućnosti da dostignu svoj pun potencijal. Nadam se da ćemo uz pomoć prijatelja, porodice i ljudi koji nam pružaju podršku, uspeti da prikupimo novac neophodan za promene i boljitak u životima mališana,“ rekao je šestostruki Gren Slem šampion i svetski broj 1.

Povezana vest:  Federer odustao od Rolan Garosa