Novak Djokovic Monte Carlo 2Đoković zadovoljan dobrom igrom

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je zadovoljan zbog dobrih igara i titule u Pekingu i dodao da je Rafael Nadal posle dobrih rezultata u ovoj godini zaslužio da bude prvi igrač na ATP listi.
Đoković je danas odbranio titulu na turniru u Pekingu, pošto je u finalu pobedio Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4. On je tako osvojio četvrtu titulu na turniru u glavnom gradu Kine i tako postao prvi teniser u istoriji turnira kome je to pošlo za rukom.
-Čestitam Rafi, svojim rezultatima zaslužio je da bude broj jedan ove godine. Bio je apsolutno najbolji igrač u ovoj godini. Srećan sam što nastavljam da igram dobro, nadam se da ću zadržati takav ritam – rekao je Đoković posle meča.
Đoković, koji će od sutra biti drugi igrač sveta, iza Nadala, rekao je da sa velikim zadovoljstvom igra u Pekingu.
-Peking je definitivno jedno od specijalnih mesta i turnira u mom životu i karijeri. Volim da dolazim ovde. Tenis je sve popularniji u Kini, izvanredno je igrati pred ovoliko ljudi, organizacija turnira je fantastična – rekao je Đoković i nakon toga na kineskom jeziku zahvalio navijačima na podršci.
Nadal je rekao da je Đoković zaslužio pobedu.
-Igrao sam protiv prejakog protivnika, čestitam Novaku, danas je bio mnogo bolji od mene i zaslužio je pobedu. Nisam igrao u Pekingu četiri godine, ovo je divno iskustvo i nadam se da nije poslednji put da uživam i igram na ovom turniru. Ova nedelja je bila dobra za mene, zbog sjajne atmosfere na stadionu osećam se kao kod kuće – rekao je Nadal.
Đoković i Nadal će od sledeće nedelje igrati na Mastersu u Šangaju, a obojica su slobodni u prvom kolu.

Povezana vest:  Đoković u finalu Rima protiv Federera