Jelena Jankovic China Open

AO 2014

Dobar žreb za srpske teniserka na Australijan openu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković igraće na startu Australijan opena protiv Japanke Misaki Doi, dok je protivnica Ane Ivanović Holanđanka Kiki Bertens, odlučeno je danas žrebom u Melburnu.
Ukoliko pobedi Doi, od koje je bila bolje u jedinom međusobnom duelu 2012. godine u Birmingemu, Janković će se sastati sa pobednicom meča Ajumi Morita (Japan) – Nađa Kičenok (Ukrajina).
Ivanovićeva je postavljena za 14. nosioca i ako savlada prvu prepreku igraće protiv bolje iz meča Petra Martić (Hrvatska) – Anika Bek (Nemačka), a prvi veći izazov imaće u trećem kolu protiv Australijanke Samante Stosur, ukoliko domaća teniserka prođe Cvetanu Pironkovu iz Bugarske.
Bojana Jovanovski će na startu turnira igrati protiv kvalifikantkinje, a ako bude uspešna u drugom kolu sasaće se sa pobednicom meča Sorana Kirstea (Rumunija) – Marina Eraković (Novi Zeland).
Protivnica Vesne Dolonc u prvom kolu je Lara Aruabarene iz Španije, ali će već u nastavku imati težak zadatak jer je čeka pobednica meča Serena Vilijams (SAD) – Ešli Barti (Australija). Australijan open počinje u ponedeljak 13. januara.

Povezana vest:  Krunićeva bez plasmana u četvrtfinale Akapulka