novak djokovic 1 dan

AO 2014

Đoković imitirao Bekera posle meča sa Fonjinijem

Srpski teniser Novak Đoković ponovo je počeo da zabavlja publiku na teniskim terenima, dodajući u svoj dosadašnji repertorar i ismevanje svog novog trenera Borisa Bekera, pred bučnom publikom na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu. Mnogo pre nego što je došao u vrh svetske teniske rang liste, Đoković je zaradio nadimak „Džoker“ i „Lakrdijaš“ zbog svojih imitacija kolega tenisera, posebno krikova Marije Šarapove, prepoznatljivog gesta Rafaela Nadala kojim povlači šorts, kao I praskanja Džona Mekinroa. 
Te njegove šaljive imitacije nisu uvek nailazile na dobar prijem. Četrdesetšestogodišnji Beker, šestostruki osvajač grend slemova, sedeo je danas među Đokovićevim navijačima, crven u licu I smejući se, dok je gledao srpskog tenisera kako imitira njegovo karakteristično ljuljanje pri servisu. 
Đoković je angažovao Bekera pred Otvoreno prvenstvo u Australiji da mu pomogne da osvoji četvrtu titulu zaredom. On se tom cilju danas približio za korak, pobedivši prijatelja iz detinjstva Fabija Fonjinija sa 3:0 u setovima (6:3, 6:0, 6:2). 
Pobedom nad 16. teniserom sveta, Đoković je ušao u svoje 19. uzastopno grend slem četvrtfinale. Posle meča, Đoković se vratio na teren da porazgovara sa Džimom Kurijerom, jednim od Bekerovih glavnih rivala 1990-tih, koji ga je pitao: „U vreme kada ste imitirali kolege, da li ste imitirali Borisa?“ 
Beker koji je sedeo nedaleko, nasmejao se i dao mu znak prstom. 
-O, da, jesam. Ali on to još nije video – odgovorio je Đoković, na oduševljenje publike. 
On je potom zatražio lopticu, prišao osnovnoj liniji, gde je počeo da se izvija unazad i približava lopticu reketu, spremajući se za udarac, potom je bacivši u vazduh, zaklativši se i promašivši je, posrćući ka napred. 
-Ovo je bilo u tvojim dobrim danima, Borise, a danas izgledaš ovako – smejao se Đoković, dok je hodao kao povijeni, stariji čovek koji ćopa. 
Beker je nedavno imao operaciju članka, i nije bio u stanju da igra tenis, sve dok nije počeo s novim trenerskim poslom. Pošto se masa umirila, Đoković je rekao da nije mogao da dočeka da Bekeru uzvrati na servis, i dodao:

Povezana vest:  Troicki u drugom kolu turnira u Beču

-Morao sam da mu dam malu prednost, jer se trudi. Radi svaki dan.
Kasnije, na konferenciji za novinare posle meča, Đoković je primetio da njegova imitacija nije baš bila savršena:

-Moram da nabacim par kilograma i ofarbam kosu kako bi bolje imitirao Bekera.
Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Španca Tomija Robreda.

Povezana vest:  Kvitova ispala od 108. na svetu, izgubila dva seta s nulom