par rad 3

Stevanović: Želimo da pobedimo Partizan i u subotu

Trener vaterpolista Radničkog Uroš Stevanović rekao je da Kragujevčani žele da pobede Partizan i u subotu, nakon što su nadigrali crno-bele u Beogradu pre dva dana u okviru B grupe Lige šampiona.
Radnički i Partizan sastaju se u bazenu na Banjici u drugoj utakmici polufinalne serije plej-ofa prvenstva Srbije, a Stevanovićevi izabranici imaju maksimalan učinak u prethodnih sedam duela sa crno-belima.
-U sredu smo nastavili niz pobeda u Evropi. I Partizan i mi smo igrali u kombinovanim sastavima i mnogo toga skrivali pred utakmicu plej-ofa koja nam je bitnija. Crno-beli imaju to bogatstvo mladih i perspektivnih igrača, koji su se prvo uplašili, ali su se posle razigrali, najviše zbog toga što smo im mi to dozvolili. Nisu doveli utakmicu u neizvesnost, ali su uspeli da izbore minimalan poraz – rekao je Stevanović.
U kragujevačkom taboru nadaju se da im se neće desiti pad u igri iz prošle utakmice, kada su poveli sa 5:0, a potom stali.
-Za nas je bitno da smo otvorili utakmicu na pravi način, kontrolisali igru, ali smo se previše opustili pri vođstvu od 5:0 i mislima već bili u novoj utakmici. Želimo da pobedimo u subotu i da se posle dve utakmice plasiramo u finale. Bitno je da ponovimo igru iz prve četvrtine prethodnog meča i izdanje iz Kragujevca kada smo pobedili sa 12:8. Sve ostalo najbolje je da odmah zaboravimo i nadamo se da nam se neće ponoviti – kazao je Stevanović.
U polufinalnoj seriji plej-ofa prvenstva Srbije, koja se igra do dve pobede, Radnički vodi protiv Partizana sa 1:0, nakon što je prvi meč kod kuće u Kragujevcu dobio 12:8.
Boljeg iz tog susreta u finalu čeka branilac titule, Crvena zvezda, koja je u drugom polufinalnom dvomeču bila bolja od novosadske Vojvodine (13:3, 12:7).
Utakmica između vaterpoelista Partizana i kragujevačkog Radničkog igra se u subotu na Banjici od 18 sati.

Povezana vest:  Savić: Nisam najzadovoljniji, treba ispraviti neke stvari