radnicki grupnaKragujevčani lako do pobede protiv Galatasaraja
 

Vaterpolisti Radničkog završili su takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona bez ijednog poraza, pošto su danas u Kragujevcu pobedili Galatasaraj sa 13:8 (3:2, 4:2, 1:2, 5:2) u poslednjem, 10. kolu Grupe B.

Radnički je još ranije obezbedio plasman na završni turnir, a danas je igrao u oslabljenom sastavu: bez prva dva centra, Borisa Zlokovića i Miloša Korolije, koji su povređeni, kao i najiskusnijeg igrača Aleksandra Ćirića, koji se razboleo uoči utakmice.

Povezana vest:  Savićev tim za Zagreb: Nema Mitrovića i Gojka Pijetlovića

Galatasaraj je prvi poveo, golom Slobodana Nikića, ali to je bilo sve što je uspeo da uradi večeras, pošto je Radnički odmah preokrenuo i do kraja meča nije ispuštao vođstvo, koje se pred kraj uvećalo na šest golova prednosti, 13:7.

Po dva gola za Radnički postigli su Boris Popović, Srđan Vuksanović, Miloš Miličić, Ivan Basara i Đorđe Filipović, a po jedan Damir Burić i Đorđe Šormaz.

Povezana vest:  Madjari prvi finalisti SP

Najefikasniji u Galatasaraju bili su Slobodan Nikić i Vjekoslav Pasković sa po tri gola, dok je dvostruki strelac bio Džesi Smit.

Trener Radničkog Uroš Stevanović rekao je posle meča da je zadovoljan urađenim.

-Najvažnije je da smo pobedili. Bilo je jako teško motivisati igrače, a stigao nas je i umor od utakmice sa Zvezdom. Sve vreme smo vodili i držali utakmicu pod kontrolom, ali smo tek u poslednjoj četvrtini uspeli da se odvojimo na razliku koja i jeste između ove dve ekipe – rekao je Stevanović.

Povezana vest:  EP 2016, Vaterpolistkinje Srbije završile EP na devetom mestu

Trener Galate Petar Kovačević kazao je da nije nezadovoljan, uprkos porazu.

-Nismo imali rezultatskog imperativa u ovoj utakmici, želeli smo samo da se prikažemo u pravom svetlu… Bili smo egal protivnici u određenim delovima utakmice, ali je presudan bio kvalitet. Radnički je ipak mnogo bolji od nas i želim mu mnogo uspeha na završnom turniru – rekao je Kovačević.