srb vs mne

Vaterpolisti Srbije pobedili Crnu Goru za finale EP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se večeras u finale Evropskog prvenstva u Mađarskoj, pošto je u polufinalnoj utakmici u Budimpešti savladala Crnu Goru sa 10:9 (3:5, 1:2, 3:2, 3:0). U reprezentaciji Srbije istakao se Stefan Mitorivić s tri gola, dok su po dva postigli Miloš Ćuk i Filip Filipović. 
Kod Crnogoraca najefikasniji je bio Nikola Janović s tri gola, dok su Draško i Darko Brguljan postigli po dva. Srbija je loše počela utakmicu, te je Crna Gora već posle šest minuta imala četiri gola prednosti (1:5). Ipak, izabranici Dejana Savića uspeli su da u završnici prve deonice umanje zaostatak na dva gola. 
Crna Gora je dobrom igrom, kako u odbrani tako i u napadu, ponovo stekla prednost od četiri gola početkom druge deonice. Srbija je do kraja tog perioda igre uspela da smanji zaostatak i razliku dovede na 4:7. 
Početak treće četvrtine ponovo je pripao Crnoj Gori koja je povela sa 8:4, ali je Srbija od tog trenutka igrala u potpunosti dominantno. Poslednju deonicu Srbija je dobila s 3:0, odlično je funkcionisala odbrana, kao i napad. 
Selektor Dejan Savić je u četvrtoj četvrtini zamenio golmana Gojka Pijeltovića, umesto koga je ušao Branislav Mitrović koji nije primio gol. Srbija će se u nedelju u finalu sastati s Mađarskom, koja je ranije danas pobedila Italiju sa 8:7, a Crna Gora će se za 3. mesto boriti sa Italijom. 

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan želi pobedu protiv Budve i plasman na fajnal for