milos cuk srb hun

Vaterpolisti Srbije odbranili titulu na prvenstvu Evrope

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je Evropsko prvenstvo, pošto je danas u Budimpešti u finalu pobedila Mađarsku sa 12:7 (3:1, 4:1, 2:4, 3:1). Srbija je tako odbanila titulu iz Ajndhovena, a do trijumfa protiv svog najvećeg rivala došla je bez problema. „Delfini“ su posle prvog poluvremena vodili 7:2. 
Mađarska je u trećoj četvrtini uspela da smanji prednost Srbije na tri gola, ali je evropski prvak u poslednjoj deonici postigao tri vezana gola i stavio tačku na ovu utakmicu. Živko Gocić postigao je tri gola, Dušan Mandić i Filip Filipović po dva, a golove su dali i Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Nikola Rađen i Andrija Prlainović. 
Marton Vamoš postigao je tri gola za Mađarsku. Srbija je prošle godine na Svetskom prvenstvu bila sedma i svi igrači i stručni štab su govorili da žele da se iskupe na ovom Evropskom prvenstvu. 
„Delfini“ nisu bili ubedljivi u prvoj fazi takmičenja, ali su se popravljali u odlučujućim mečevima. Posle velikog preokreta i trijumfa nad Crnom Gorom u polufinalu, Srbija je večeras odigrala svoj najbolji meč na šampionatu. 
Ovo je prvo veliko takmičenje koje je Srbija odigrala bez dugogodišnjeg kapitena Vanje Udovičića, koji je prekinuo karijeru da bi se bavio politikom. Posle početnog ispitivanja snaga, Srbija je povela u petom minutu, kada je Rađen iskoristio igrača više. Samo dva minuta kasnije, Prlainović je povisio na 2:0. 
Vamoš je odmah uzvratio, ali je Pijetlović ponovo iskoristio igrača više, i u istom minutu doneo 3:1 Srbiji. 
„Delfini“ su silovito počeli drugu četvrtinu i golovima Aleksića, Gociha i Mandića poveli sa 6:1. Posle toga je Mađarska iskoristila igrača više i postigla još jedan gol. Ćuk je, međutim, vratio Srbiji pet golova prednosti na poluvremenu, 7:2. Mađarska je u trećoj deonici zaigrala mnogo bolje i kvalitetnije je koristila igrača više, tako da je taj deo igre dobila sa 4:2 I smanjila na tri gola prednosti. 
Publika u „hramu vaterpola“, bazenu Alfred Hajoš nije se mnogo radovala, jer je Srbija vidno držala utakmicu pod kontrolom. 

Povezana vest:  Malbaša posle ostavke Vujasinovića: Izuzetno nam je žao