velibor_sovorovic_1Sovrović očekuje uspehe u novoj sezoni

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović izjavio je danas da očekuje da će naredna takmičarska sezona biti uspešna kao i prethodne i da će se svi radovati.

Sovrović je na svečanosti povodom početka sezone rekao da reprezentaciju čeka naredno veliko takmičenje, Evropsko prvenstvo u Zagrebu, krajem avgusta i početkom septembra, i da se nada da će vaterpolisti nastaviti kontinuitet dobrih rezultata.

Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije preko Mađara do polufinala EP

On je zahvalio na saradnji sponzorima, Ministarstvu omladine i sporta, kao i vatrepolistima u svim selekcijama,.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković poželela je vaterpolistima puno sportske sreće u predstojećoj sezoni.

-U ime Ministarstva omladine i sporta i u svoje ime obećavam da će Vaterpolo savez imati podršku. Na Olimpijskim igrama u Pekingu vaterpolo je Srbiji jedini doneo medalju u kolektivnom sportu i to ne smemo da zaboravimo – rekla je Samradžić Marković.

Povezana vest:  Radnički pobedio Partizanov podmladak

Vaterpolo reprezentacija Srbije 7. juna počinje pripreme za završni turnir Svetske lige, koji će se od 13. do 18. jula održati u Nišu.

Selektor Dejan Udovičcić ponovio je da je još 2008. godine određen plan da se ide na osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

-Svetska liga nas obavezuje da zahvalimo ljudima u Nišu, nadam se da će biti spektakl. To je za nas pripremno takmičenje za EP – rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Partizan i dalje bez pobede u LŠ