waterpolo_ballUtakmice Letnje i Druge lige

 

U Beogradu su održani sastanci posvećeni Letnjoj ligi i Drugoj ligi Srbije. Predstavnici 15 klubova su iskoristili priliku da sa generalnim sekretarom VSS Markom Stefanovićem razgovaraju o stanju u svojim klubovima, lokalnoj sredini i akcijama da status bude još bolji.

 

U Letnjoj ligi će igrati sedam klubova: Singidunum, Bečejac, Spartak, ŽAK; Šabac, Niš i TENT. Igraće se po jednokružnom bod sistemu a termini su 26.juni, 3, 10, 17, 24, 28 i 31.juli.

Povezana vest:  Prlainović: Očekuje nas zanimljivo i neizvesno SP

 

Klubovima će biti omogućeno da u sastavu imaju igrače koji nisu njihovi članovi radi probe.

 

Druga liga će se igrati u dve grupe. Zbog kadrovskih problema odustao je Dinamo.U grupi Sever će igrati po sledećim takmičarskim brojevima: 1. Taš, 2. Senta, 3.Valis, 4. Vračar. U grupi JUG: 1. Rasina, 2. Feniks (Skoplje), 3. Kraljevo 4. Paraćin, 5. Goč. Feniks će utakmice kao domaćin igrati u Kruševcu i na kraju će njegovi rezultati biti van konkurencije i tabele.

Povezana vest:  Selektor Perović: Ostao sam bez teksta

 

Sever počinje 17.jula a Jug nedelju dana ranije. Igra se dvokružno po principu dvokola. Četvrtfinalni susreti se igraju 11. i 14. avgusta po prncipu 4-1, 3-2. Računa se ukupni rezultat. Fajnal for je 21. i 22.avgusta.