Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Milorad Krivokapić izjavio je danas da država pomaže tom sportu i da bez toga ne bi bilo moguće ostvariti dobre rezultate.

Krivokapić je, takođe, naveo da je VSS na „pomoći i konkretnim potezima“ zahvalio državi, predsedniku Tomislavu Nikoliću, premijeru Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije.

-Da ne pominjem sada deo oko organizacije Evropskog prvenstva za koji smo dobili sve moguce pohvale i o čemu se priča i danas. Podsetiću vas na kupovinu bazena za Nacionalni trening centar, bazu za stvaranje budućih asova. I drugi konkretni potezi bez kojih organizacija ne bi imala mogućnosti da stvori i uslove i da ostvari ovakve rezultate kakve imamo. A, oni su sjajni, izvanredni, u svetu sporta na ovakav način do sada nisu zabeleženi. Vlasinici smo svih, ali svih trofeja na sveti i i sada kada smo to ostvarili pomoć države pamtimo, smatramo je delom ovih uspeha i nadamo se da će dalje biti tako – naveo je Krivokapić u izjavi koju je preneo VSS.

Krivokapić se obratio javnosti povodom izjave reprezentativca Srbije i jednog od najboljih svetskih vaterpolista Andrije Prlainovića da medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nisu proizvod sistemskog ulaganja i pomenuo tešku situaciju srpskih vaterpolo klubova.

Povezana vest:  EP ZAGREB 2010, Udovičić: Važna je samo pobeda

Prvi čovek srpskog vaterpola je rekao da je Prlainović iz najbolje namere govorio o teškom položaju klubova, ali da nije pomenuo državu.

-Andrija je iz najbolje namere govorio o teškom položaju klubova i rekao da bez klubova nema budućnosti. Naveo je i vaterpolo gde su klubovi u teškom položaju. Ali, nikoga nije pomenuo, posebno ne državu sa kojom imamo sjajan odnos – rekao je Krivokapić.

Povezana vest:  Vaterpolisti Partizana savladali Seged na Banjici

On je dodao da je Vaterpolo savez Srbije „odavno ukazivao“ da je za rešenje problema klubova potrebna „akcija svih, a ne samo ljudi iz sporta“.