vaterpolo_konferencijaSutra počinje završni turnir Svetske lige u Nišu

 

Niš će od sutra, 13. pa sve do 18. jula biti domaćin završnog turnira Svetske lige, a igrači i rukovodstvo reprezentacije Srbije pohvali su danas na pres konferenciji organizatora, istakavši da je otvoreni bazen Sportskog centra Čair sjajan objekat na visokom nivou.

– Zaista sam više nego prijatno iznenadjen. Sjajan objekat i sve deluje na visokom nivou. Zbog toga želim da se zahvalim svima koji su doprineli da turnir organizujemo na ovakav način. Nama je najvažniji cilj London 2012 . Niš ima svoju draž, trudićemo se da ovde ostvarimo vizu za igranje na Svetskom prvenstvu u Šangaju iduće godine a za to je potrebno da budemo finalisti. Konkurencija u svetskom vaterpolu je danas jača nego ikada u poslednjih desetak godina. Pokušaćemo da damo maksimum u ovom trenutku. – izjavio je selektor naše reprezentacije Dejan Udovičić.

Povezana vest:  Filipović najbolji vaterpolista sveta u 2011. godini

– Siguran sam da će tribine da budu pune. U svakom meču idemo na pobedu – rekao je Živko Gocić koji je jedno vreme igrao za niški klub.

Nikola Rađen je prokomentarisao: – Sigurno je da će u grupi najvažniji i najatraktivniji susret biti sa Hrvatskom. Pokušaćemo da pobedimo. Idemo korak po korak.

Dejan Udovičić je na kraju rekao:

– U Beogradu je ostala jedna grupa igrača da nastavi sa radom. Za Zagreb imamo pravo da prijavimo 20 igrača, ali je sigurno da neće svi da idu na EP. Spisak nije gotov i podložan je promenama.

Povezana vest:  Udovičić: Svetska liga dobra uvertira za SP u Šangaju

Dejan Udovičić je iskoristio priliku da čestita Slobodanu Soru diplomiranje na PMF u Novom Sadu.

– Očekujemo uskoro da diplomira i Vanja Udovičić. Takođe želim da čestitam i teniskoj reprezentaciji na pobedi u Splitu.

Miodrag Radović i Mrako Stefanović kopredsednici Izvšrnog odbora su medijima u čijem je društvu bio i gradonačelnik Niša Miloš Simonović izneli pozitivne ocene o toku priprema.

– Niš ima veliku obavezu i siguran sam da smo uradili sve što treba da budemo pravi domaćini. Ovo je najveći sportski dogadjaj u 2010. dolazi vaterpolo elita i siguran sam da će imati šta da se vidi. Gradske službe su uradili veliki zadatak.

Povezana vest:  Nastavljene pripreme u Beogradu

Marko Stefanović se zahvalio Nišlijama:

– Zahvalnost Nišlijama na velikom trudu. Pokazaćemo svu lepotu Niša, Srbije, naše organizacione sposobnosti koje nisu male. Imaćemo kvalitetan turnir koji ima takmičarske draži.

Reprezentacija Srbije sutra u prvom kolu B grupe završnog turnira Svetske lige igra od 20 časova protiv selekcije Južne Afrike. Prethodno se od 16,50 sastaju Australija i Hrvatska.

Parovi prvog kola A grupe su Crna Gora – Kina (15,30 časova) i SAD – Španija (18,10).

Branilac trofeja je reprezentacija Crne Gore.