Srpski vaterpolista Stefan Mitrović rekao je da je konkurencija u tom sportu nikad veća, ali da će njegova reprezentacija dati sve od sebe da na Svetskom prvenstvu nastavi niz medalja.

„Svi uvek govore da vaterpolo igra mali broj zemalja, ali je konkurencija zaista nikad veća. Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i napunimo baterije. Vraćaju se neki igrači koji su bili povređeni, neki koji su bili tu dugi niz godina više nisu, došli su novi, a svi ćemo dati sve od sebe da nastavimo sa nizom medalja“, rekao je Mitrović novinarima pred odlazak na Svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  Vujasinović: Pobedićemo Seged na Banjici

Vaterpolo reprezentacija Srbije će u ponedeljak početi učešće na takmičenju u Budimpešti, na kom će braniti trofej.

Srbija je u Grupi C sa Južnom Afrikom, Grčkom i Španijom.

Prva utakmica igraće se protiv Južne Afrike u ponedeljak od 17.30.

„Dobro je što takmičenje počinjemo protiv ekipe koja je, mogu slobodno da kažem, nižeg kvaliteta u odnosu na ostale učesnike Svetskog prvenstva, što će nam omogućiti da uđemo u neki ritam“, kazao je Mitrović.

Potom slede dueli sa Španijom u sredu, pa Grčkom u petak.

„Čekaju nas dve izuzetno teške utakmice protiv Španije i Grčke i nadam se da ćemo uspeti da izborimo prvo mesto u grupi jer to znatno olakšava dalji tok takmičenja“, naveo je Stefan Mitrović.

Povezana vest:  Savić: Protiv Grka, kao protiv Španaca

Po njegovim rečima, problem će biti nokaut faza jer u njoj ne postoji pravo na grešku.

„Nokaut faza je problem jer tu nema prava na grešku, svako može da iznenadi. Videćemo u kakvoj fizičkoj spremi će biti ekipe, to je izuzetno bitno, a najbitnije je da se najbolje partije pružaju na samom kraju takmičenja“, rekao je vaterpolista mađarskog Solnoka.

Srpski vaterpolisti su se za šampionat sveta spremali na završnom turniru Svetske lige u Rusiji, gde su osvojili peti uzastopni trofej.

Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije izgubili od Crne Gore

„Pripreme su bile kratke, ali intenzivne. Rusija je bila zahtevna, fizički i emotivno. Tamo smo išli sa ciljem da treniramo, a Svetska liga je turnir koji nas primorava da damo sve od sebe, pa smo uspeli da odbranimo trofej koji smo osvajali proteklih nekoliko godina“, rekao je Mitrović.

Kao najveće konkurente na predstojećem Svetskom prvenstvu u Budimpešti, Mitrović je naveo domaćina Mađarsku, Hrvatsku, ali i Italiju, a ocenio je da velike šanse imaju i Španija, Grčka i Crna Gora.