logo_EP_vaterpolo_2010_hrvatskaEP HRVATSKA 2010

Poraz Crne Gore, Španije i Rusije

 

U drugom kolu A grupe prvenstva Evrope za veterpoliste reprezentacija Italije pobedila je branioca titule Crnu Goru rezultatom 11:10 (3:2, 3:4, 3:3, 2:1).

Posle izvanredne igre i pobede u prvom kolu protiv Hrvatske, Crnogorci su danas odigrali dosta slabo i doživeli su neočekivani poraz i tako maksimalno zakomplikovali situaciju u A grupi.

Povezana vest:  Liga šampiona 2016/17: Crno-beli kreću iz Barselone

Italija je posle starnih pobeda protiv Španije i Crne Gore mimo svih prognoza istakla kandidaturu za prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.

Posle drugog kola, u A grupi u vođstvu su potpuno neočekivano selekcije Italije i Rumunije sa maksimalnim učinkom.

Poraze su doživele selekcije Španije i Rusije u duelima protiv Rumunije, odnosno Nemačke.

Rumunija je savladala Španiju rezultatom 11:10 (2:1, 3:2, 3:5, 3:2), dok je Nemačka savladala Rusiju 7:6 (2:0, 1:3, 2:2, 2:1).

Povezana vest:  Radnički: Idemo u Istanbul na pobedu

Posle drugog kola, vicešampioni sveta Španci praktično su izgubili šanse da stignu do četvrtfinala i to je svakako najveće iznenađenje na šampionatu u Zagrebu.

U nastavku takmičenja po grupama Španci će igrati protiv Hrvatske, Crne Gore i Turske i teško je verovati da bi u tim duelima mogli da ostvare više od jedne pobede.

Porazom u duelu protiv Nemačke vaterpolisti Rusije su samo potvrdili da su i dalje veoma daleko od povratka u svetsku elitu.