reprezentacija_srbije_bazenSrbija bolja od Nemačke 13:9

 

Nemačka – Srbija 9:13 (2:3, 2:2, 1:5, 4:3)

 

Bazen Magdeburg. Gledalaca 600. Sudije: Šajdakov (Rusija), Tajlon (Turska)   Isključenja: Nemačka 7, Srbija 10.

NEMAČKA:Kong, Klajn, Šreder, Ril 3, Štam 1, Police 1, Bukovski 1, Šojler 2, Roh, Ojler 1, Šloterbek, Eldner. Selektor: Štam.

SRBIJA:Soro, Avramović. Gocić , Udovičić 2, Vapenski, D.Pijetlović 3, Nikić 3, Aleksić, Rađen, Filipović 1, Prlainović 4, Mitrović, G.Pijetlović. Selektor: Udovičić.

Povezana vest:  Vujasinović želi pobedu protiv Galatasaraja

Druga pobeda Srbije u Svetskoj ligi. odlična igra u trećoj četvrtini bila je dovoljna da se razbije otpor borbenih Nemaca koji su imali veliku pomoć pre svega u ruskom sudiji Šajdakovu.

Kvalitet je presudio jer je bilo dovoljno da nap tim jednu četvrtinu odigra na željenom nivou i da pitanje pobednika bude rešeno. U poslednjoj četvrtini Nemci su uspeli da ubkaže poraz. Najveća prednost našeg tima je bila sedam golova 12:5.

Povezana vest:  Vaterpolisti Partizana žele pobedu protiv Olimpijakosa

– Bez pravog treninga smo pobedili i zbog toga sam zadovoljan. Mučili smo se u prve dve četvrtine, prilagodjavali su se uslovima u bazenu i sudjenju. Posle toga je sve bilo lakše. Ostaje nam da se na narednim pripremama spremimo za Špance sledećeg rivala 25. januara – rekao je selektor Dejan Udovičić