Srpski vaterpolo reprezentativci Dušan Mandić i Nikola Jakšić ocenili su danas da je bolja igra u napadu, nego što je to bilo na EP u Budimpešti, recept da se pobedi Španija u četvrtfinalu Svetske lige.

„U poslednje vreme nam ne leže Španci, dobili su nas tri-četiri puta zaredom. Biće nezgodna utakmica, bitna, četvrtfinale Svetske lige, mi igramo na domaćem terenu. Nebitno je u kom sastavu, želimo da nametnemo naš ritam, našu igru i da pokušamo da dobijemo“, rekao je Mandić novinarima na bazenu „Milan Gale MUškatirović“.

Povezana vest:  SP ŠANGAJ, Nemci jedva pobedili Japan i izborili meč sa Srbijom

Prema njegovim rečima, recept za uspeh je bolji napad, nego u Budimpešti.

„Nama je u toj utakmici odbrana bila na nivou, u napadu smo se mučili, bio je odličan i španski golman, pokušaćemo ovog puta da neke bolje šuteve uputimo ka golu i budemo skoncentrisasniji u samoj završnici“.

Njegov saigrač Jakšić ističe da bez obzira na nekoliko poslednjih pobeda Španija nikako ne može da bude favorit u Beogradu.

Povezana vest:  Stevanović: Naše ambicije se ne završavaju fajnal-forom

„Ne, to je naša uloga, uvek smo je imali i mislim da je koristimo dobro. Nadam se da ćemo popraviti igru sa EP, da ćemo odigrati na našem nivou i da ćemo pobediti. Borićemo se do kraja, daćemo 110 posto i nadamo se najboljem“, rekao je Jakšić i složio se sa Mandićem kada je u pitanju igra u napadu, jer, kako je naveo, ne pamti da se nekad desilo da Srbija na jednoj važnoj utakmici postigne samo šest golova.

Povezana vest:  Novi kapiten vaterpolo reprezentacije Branislav Mitrović

Utakmica između vaterpolista Srbije i Španije igra se sutra od 18 sati na bazenu „Milan Gale Muškatirović“.