aleksandar_sostar

LIGA ŠAMPIONA

Šoštar: Naš cilj je plasman na fajnal for

 

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar izjavio je danas da je cilj ekipe da se plasira na ‘fajnal-for’ i da se nada da će u tome uspeti. Partizan će se takmičiti u četvrtfinalnoj grupi Lige šampiona s dubrovačkim Jugom, Jadranom iz Herceg Novog i Budvom. Najbolje dve ekipe izboriće plasman na ‘fajnal for“.

-Partizan je na pola puta. Cilj koji smo zacrtali na početku godine jeste da da se plasiramo na ‘fajnal for’. Sve ćemo uraditi da taj cilj i ostvarimo – rekao je Šoštar na konferenciji za novinare i podsetio da su vaterpolisti Partizana jedini u Srbiji u četvrtfinalu neke lige šampiona.

Povezana vest:  SP ZA JUNIORE, Stanojević: Ponosan sam na ove momke

Trener „crno-belih“ Igor Milanović istakao je da je ekipa prošle godine odigrala veoma dobru sezonu i da je ponosan što je vodio takav tim.

-Poučeni iskustvom od prošle godine, drugačije smo tempirali formu. Možemo da budemo realni optimisti. Mogu da obrećam da ćemo dati sve od sebe i da se nadam da ćemo se plasirati u završnicu takmičenja – rekao je Milanović.

Povezana vest:  VATERPOLO SUPERLIGA, Bradajić: Nova liga za spas klubova i vaterpola

Prema njegovim rečima, žreb je mogao da bude „i lakši i teži“.

-Najvažnije je da pobedimo sve tri utakmice kod kuće, a ako i u gostima uzmemo neki bod, plasiraćemo se na ‘fajnal for’. Dobro je što je karakter ove ekipe da ne razlikuje mnogo domaći i gostujući teren – rekao je Milanović.

Kapiten Partizana Vlada Vujasinović ocenio je da je ekipa svesna svog kvaliteta.

Povezana vest:  SP BARSELONA 2013, Vaterpolisti Srbije pobedili Kinu,zauzeli prvo mesto u grupi

-Svesni smo kvaliteta i zbog toga imamo obavezu da se plasiramo na ‘fajnal-for’. Nadam se da ćemo uspeti u toj nameri. Možemo da budemo zadovoljni rasporedom utakmica, jer poslednji meč igramo kod kuće. Mislim da će se tek tada odučivati o plasmanu – rekao je Vujasinović.

Partizan će poslenji meč u grupi igrati 4. maja sa Jadranom iz Herceg Novog.