Savezni selektor Dejan Savić posle današnjeg prepodnevnog treninga objavio je sastav reprezentacije koja će igrati na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj od 19. juna do 3. jula

U sastavu su: Branislav Mitrović (kapiten, Vašaš), Lazar Dobožanov (Radnički), Dušan Mandić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Sava Ranđelović (Vašaš), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Marko Radulović (Radnički), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Đorđe Lazić (Breša), Nemanja Vico (Radnički).

Povezana vest:  Partizan u velikom derbiju bolji od Mladosti

Rezerve su: Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd).

– Ovo je reprezentacija Srbije, sastav igrača u koje imam maksimalno poverenje i siguran sam da će dati sve od sebe da na prvenstvu sveta zabeleže dobar rezultat – rekao je Savić.

U sastavu su trojica igrača koji će prvi put igrati na prvenstvu sveta: Nikola Lukić, Gavril Subotić i Marko Radulović.

Povezana vest:  EP ZAGERB 2010 Udovičić, uglavnom, zadovoljan igrom protiv Grčke

Reprezentacija u Segedin putuje u nedelju 19.juna. Dva dana kasnije je susret prvog kola sa selekcijom Amerike, 23. juna je rival Australija a 25. juna Kazahstan. Posle toga se takmičenje nastavlja na bazenu „Alfred Hajoš“ u Budimpešti.

Sutra je Slobodan dan, u petak je predviđen sparing sa Amerikom a pre prepodnevnog treninga u subotu na otvorenom bazenu 25.maj Milan Gale Muškatirović će mediji imati priliku da uzmu izjave, naprave video I foto materijale ali će o tome mediji biti zvanično obavešteni.

Povezana vest:  Pripreme igrača sa šireg spiska seniorske selekcije

Foto: Amir Hamzagić/ATA Images