Danas meč sa Španijom na Čairu

 

selektor udovicicU optimističkom raspoloženju vaterpolisti Srbije dočekuju danas duel sa Španijom u Nišu. U 20 časova, igrači se nadaju, punom bazenu Čair a snage će, u okviru Svetske lige, odmeriti finalistsi Svetskog prvenstva u Rimu. Srbija je tada slavila, peterci su doneli našoj reprezentaciji najsjajniju medalju dok je Španija posle bronze u Melburnu stigla do srebra 2009. U koliko naša selekcija pobedi pitanje pobednika grupe biće praktično rešeno jer bi Španci imali dva poraza obzirom da su kiksirali u Oradei u prvom kolu. U takvom raspletu Srbija bi obezbedila učešće na fajnal ejtu a rival bi morao da sačeka odluku FINA o domaćinu i u koliko to bude naša zemlja druga pozicija iz grupe bi vodila u završnicu.

– Naš je cilj da pobedimo u regularnom delu i rešimo sve dileme. Rekao sam i ranije da je Španija malo promeila sastav u odnosu na Rim. Sigurno je i njima imperativ uspeh i ispada da je jedino izvesno da će publika moći da uživa. Sigurno je da ćemo učiniti sve da pobedimo i verujem da ćemo biti uspešni – rekao je savezni selektor Dejan Udovičić.

Povezana vest:  Žreb za SP: Srbija sa Grčkom, Španijom i Južnom Afrikom

Od prvonitnog spiska igrača selektor je odlučio da u Niš ne idu Petar Filipović, Miloš Ćuk, Branislav Mitrović i Uroš Kalinić.

– Red je da postavimo određene standarde.U Rimu smo dobili na srce a siguran sam da je kvalitet u odnosu na Špance na našoj strani.Ne smemo da im dozvolimo bilo kakvu nadu u povoljan rezultat.Sada je pravo vreme da pokažemo ko je ko. Ostali su bez Pereza, bio im je veliki autoritet. Bolji smo, imamo dužu klupu, motiv, publiku – kaže Filip Filipović.

Povezana vest:  EVROINTER LIGA, Partizan i Ujpešt maksimalno

Sličnog stava su i ostali naši igrači. Redom naglašavaju da će niška publika moći da uživa u duelu finalista svetskog prvenstva.

– Protiv Turaka su tribine bile pune i siguran sam da će tako biti i protiv Španije.Oni su i dalje vrlo kvalitetna ekipa iako nema u sastavu centra Pereza.Nama pobeda donosi definitivno rasterećenje u grupi i mirnoću pred duele sa Turskom u Istanbulu i Rumunijom u Srbiji.Imamo pravo na optimizam.- smatra Andrija Prlainović.

Srpski igrači će put Niša krenuti na dan utakmice. Predvidjen je i trening na Čairu a zatim u 13 časova u Medija centru konferencija za „sedmu silu“. Niš se sve više nameće kao sjajan partner VS Srbije pa će to biti prilika i da se razgovara na tu temu i o budućim akcijama.

Povezana vest:  Radnički sa plus pet na revanš Oradei

Utakmicu izmedju Srbije i Španije prenosiće RTS od 19.55 na Drugom programu.

Juče je nacionalni tim Srbije radno bio u Segedinu na treningu sa Mađarima. Domaćin je prvi trening ostavio otvorenin pa je zabeležen i veliki broj novinara, TV ekipa koji su na kraju intervjuisali i selektora Udovičića. Igralo se žestoko, na momente i grubo. Naši centri su često bili na meti protivničkih bekova a u jednom trenutku pred našim golom izbila je velika gužva koja je brzo sanirana.U igri na dva gola naš tim je bio uspešniji mada rezultat nije zvanično vođen. Posle toga treniralo se sa igračem više, ukupno više od dva sata.