Partizan_Jadran

Partizan rutinski do pobede nad Jadranom

 

 

Vaterpolisti Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu Jadrana iz Herceg Novog sa 14:8 (5:2, 3:2, 4:3, 2:1), u poslednjem šestom kolu A četvrtfinalne grupe Evrolige.

„Crno-beli“ su ranije obezbedili plasman na zavrsni turnir, koji će biti održan u Rimu 3. i 4. juna, a rival u polufinalu biće im zagrebačka Mladost ili riječko Primorje.

Meč je odigran u bazenu na Banjici pred oko 500 gledalaca, a sudili su Teiksido (Španija) i Gomes (Italija).

Povezana vest:  Filipović najbolji vaterpolista sveta u 2014. godini

Partizan: Soro, Hadžiteodoru, Rađen 2, Korolija, Aleksić 1, Pijetlović, Prlainović (1), Radović 2, Dedović 1, Mitrović 2, Vujasinović 2, Ćuk 2, Mandić 1.

Jadran: Šćepanović, Sekulić, Crepulja, Janović 3 (2), Đ. Filipović, Latinović, Kalinić, Gojković 2, Premuš, Subotić, P. Filipović 1, Kovačić, Vidović.

Peterci: Partizan 1 (1), Jadran 4 (2).

Igrač više: Partizan 11 (4), Jadran 8 (2).

Povezana vest:  Pripreme grupe igrača u Novom Sadu

U utakmici bez rezultatskog značaja vaterpolisti najboljeg srpskog kluba zabeležili su rutinsku pobedu.

Izabranici trenera Igora Milanovića, koga večeras nije bilo na klupi zbog isključenja u Dubrovniku u prošlom kolu, briljantno i sa maksimalnim učinkom iz šest utakmica završili su drugu fazu elitnog klupskog takmičenja.

U večerašnjem okršaju rivali nisu previše „zapinjali“, a rezultatska prednost je od samog početka bila na strani mnogo kvalitetnijeg domaćeg tima.

Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije sutra se okupljaju za Svetsku ligu

Jadran, koga beogradski navijači pamte kao dominantnu ekipu u bivšoj zajedničkoj državi, bio je sve vreme u podređenom položaju. Tek na momente je tim iz Herceg Novog uspevao da malobrojnim posetiocima na Banjici pokaže zbog čega je prvak regionalne Jadranske lige.

U završnici meča viđeno je nekoliko efektnih poteza, a pobliku su naročito oduševili pogoci iskusnog kapitena Partizana Vladimira Vujasinovića i reprezentativca Nikole Rađena iz velike daljine.