VATERPOLISTI_PARTIZANA_AERODROM

Šoštar: Lakše osvojiti olimpijsko zlato nego Evroligu

 

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar rekao je danas da je teže postati evropski klupski šampion nego osvojiti olimpijsku medalju, a pozvao je i državu da nastavi da pomaže njegov klub.

-Teže je osvojiti titulu klupskog prvaka Evrope nego svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre. Znam vrlo dobro kako se rangiraju medalje i da je olimpijsko zlato na vrhu – rekao je Šoštar novinarima u Beogradu.

Šoštar je govorio na prijemu kod ministarke sporta Snežane Samardžić Marković, koji je organizovan da bi se obeležio uspeh crno-belih, koji su u subotu postali evropski klupski prvaci.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Spisak igrača za duel sa Nemačkom

-Kada igrate u reprezentaciji, to su najbolji pojedinci iz jedne zemlje protiv najboljih iz druge zemlje. Možda ima po neki igrač koji je promenio državljanstvo. U klupskom takmičenju, igra jedan klub protiv selekcije sveta. Mnogo je teže – kazao je Šoštar.

Partizan je u finalu završnog turnira u Rimu pobedio najskuplji tim Evrope, Pro Reko iz Đenove sa 11:7.

-Sve je u Rimu bilo fantastično. Način na koji su ovi momci pobedili Reko u finalu mislim da još nije zabeležen u istoriji odigravanja finala…Ono što priču diže na viši nivo je pristup, ponašanje, odnos prema svemu…To daje status ekipi – rekao je Šoštar.

Povezana vest:  Kikinđani i dalje na čelu

Predsednik Partizana je rekao da je „gotovo neizvodljivo“ boriti se protiv velikih klubova za čuvanje igrača, ali da će se uprava truditi da sačuva ekipu i dalje.

-Preuzeli smo prošle godine ogromno breme odgovornosti i odgovornosti prema tim igračima kada smo ovoj ekipi produžili život za godinu dana. Prvo treba to da se definiše do kraja, pa ćemo onda da pričamo o budućnosti – rekao je Šoštar.

-Ova ekipa je u naponu snage i može još mnogo bolje, a čini i okosnicu reprezentacije…zato mislim da država i svi državni subjekti, kao što su državna preduzeća, treba da pomognu da je sačuvamo bar do Londona – kazao je on.

Povezana vest:  Radnički potopio Pro Reko

Šoštar je rekao da će Partizan sledeće godine imati kompetitivnu ekipu čak i ako se ne sačuva sadašnja.

Aleksandar Šoštar je kao igrač osvajao sve trofeje, pa i titulu klupskog prvaka Evrope, ali mu je ovo prva kao klupskog funkcionera.

-Svaka titula je priča za sebe. Osvajali smo domaće titule i kupove, ali ovo je nešto drugo. Lakše je kada ste u bazenu jer možete fizički da se ispraznite, a ovde nema šta da uradite dok traje utakmica. U svakom slučaju, osećaj je fantastičan – rekao je predsednik Partizana.