ivan_lendjer11

PLIVANJE

Uspešno okončan ‘’Serbia Open 2011’’ u Nišu

LENĐER I SIMONOVIĆ NAJBOLJI

 

Od 3. do 5. juna održano je Otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju ’’SERBIA OPEN 2011’’ u Nišu. Najbolji u muškoj konkurenciji bio je Ivan Lenđer, a najbolja ženska plivačica Katarina Simonović. Grad Niš ugostio je ukupno 33 kluba sa prostora naše zemlje, kao i nekoliko klubova iz Makedonije i Hrvatske.

Najvrednije ostvarenje prvenstva otplivao je plivač PK Proletera iz Zrenjanina Ivan Lenđer, trećeg dana prvenstva, na 50m delfin rezultatom 23,94 sekunde, što mu je donelo 925 FINA bodova. Najvredniji rezultat u ženskoj konkurenciji ostvarila je Katarina Simonović, takođe plivačica PK Proletera iz Zrenjanina, dostigavši granicu od 800 FINA bodova u disciplini 200m slobodno rezultatom 2:04,69. Druga mesta najvrednijih rezultata, poneli su plivač i plivačica PK Vojvodina Radovan Siljevski i Tijana Vukanović, dok su treća mesta osvojili  Nikola Simić plivač PK Vojvodina i plivačica Reprezentacije Srbije Jovana Bogdanović. Epitet najboljeg kluba sa najviše postignutih A finala, poneo je PK Vojvodina iz Novog Sada, i time pokazao najbolji ekipni kvalitet na ovom prvenstvu.

Povezana vest:  Jelenić odgovorio Novom Beogradu: Gomila laži i gluposti

U nastavku sezone, najbolje plivače Srbije očekuje niz reprezentativnih nastupa. Najbolje juniore očekuju nastupi na Međunarodnom mitingu ’’Petnica 2011’’ narednog vikenda, potom učešće na ’’NLB Trofej Beograda 2011’’ 18. i 19. juna, kao i najvažnije takmičenje sezone Evropsko juniorsko prvenstvo od 6. do 10. jula u Beogradu.

Naši najbolji seniori vredno treniraju i pripremaju se za predstojeće Svetsko prvenstvo u Šangaju od 24. do 31. jula, a nekoliko provera imaće u naredne dve nedelje, kada će se znati i konačan spisak učesnika planetarnog prvenstva. ре

Povezana vest:  VESLANJE, BALKANSKI ŠAMPIONAT U TURSKOJ (10-11 SEPTEMBAR), Srbija je na Balkanskom šampionatu osvojila ukupno 11 medalja – četiri srebra i sedam bronzi