stafen_mitrovic_partizan

Mitrović: Ambicije državnog tima uvek su najviše

Vaterpolo reprezentativac Srbije Stefan Mitrović istakao je da su ambicije državnog tima uvek najviše, bez obzira koje je takmičenje u pitanju.

Iskusni igrač beogradskog Partizana smatra da je ove sezone pred nacionalnom selekcijom nekoliko veoma bitnih obaveza, ali je kao prioritet izdvojio osvajanje medalje na šampionatu sveta u Šangaju, čime bi bila overena i olimpijska viza za London 2012.

Pored mondijalskog odličja, prema mišljenju Mitrovića, vaterpolisti Srbije će svakako jurišati i na odbranu trofeja Svetske lige na završnom turniru od 21. do 26. juna u Firenci, što takođe donosi olimpijsku vizu.

Povezana vest:  Stevanović: Počinje serija važnih mečeva

-Za razliku od prethodne godine, ova sezona će trajati znatno kraće. Praktično, nema pauze između klupskih i reprezentativnih obaveza i u ovom trenutku ne bih mogao da odgovorim koji je sistem takmičenja najbolji za nas – napomenuo je Mitrović i dodao da će kraj sezone najbolje pokazati koja je varijanta povoljnija.

Među konkurentima za najviši plasman u Firenci Mitrović je izdvojio reprezentacije bivših jugoslovenskih republika – Hrvatske i Crne Gore – kao i selekciju Mađarske.

Povezana vest:  Savićev spisak za Crnu Goru

-Međutim, nikako ne treba zaboraviti Špance i Italijane, kao ni uvek neugodne ekipe Australije i SAD – upozorio je Mitrović.

Jedan od najiskusnijih među srpskim „delfinima“, Živko Gocić, naglasio je da bi državni tim trebalo da se skoncentriše na obezbeđivanje olimpijske vize.

-Želimo da se domognemo pobedničkog postolja na Igrama u Londonu, a po mogućstvu osvojimo i zlatnu medalju, koja ovoj generaciji i dalje nedostaje – poručio je Gocić.

Povezana vest:  Savić: Velika pobeda za ovaj sastav

Za vaterpoliste Srbije postoje tri puta u britansku prestonicu – osvajanje prvog mesta na „fajnal-ejtu“ Svetske lige u Firenci, medalja na planetarnom šampionatu u Šangaju ili plasman kroz dodatne kvalifikacije, koje će biti održane u februaru sledeće godine.

-Potrudićemo se da pitanje olimpijske vize završimo ove godine. To nam je u ovom trenutku najbitnije, iako su turniri u Firenci i Šangaju sami po sebi veoma bitna i zanimljiva takmičenja –  zaključio je Gocić.