andrija_prlainovic_par_vat

Vaterpolisti Srbije spremni za meč protiv Kineza

 

Vaterpolo reprezentativci Srbije odradili su dva treninga dan pred utakmicu protiv selekcije Kine, kojom otvaraju takmičenje na prvenstvu sveta u Šangaju.

Pre podne radili su paralelno sa sutrašnjim rivalima, dok su uveče na bazenu naši reprezentaivci bili sami, nisu se pojavili Nemci, tako da je selektor Dejan Udovičić sa zadovoljstvom koristio oba gola.

-Rekao sam već da Kina nije tim koji bi trebalo da nas zabrine. Međutim, u predstojećem meču tražimo nešto drugo, da stvorimo ambijent učešća i da iz utakmice u utakmicu podižemo nivo igre – izjavio je Udovičić.

Povezana vest:  Sertifikat ISO 9001:2008 uručen predsedniku VS Srbije

Ocenjuje se da Srbija neće imati većih problema na startnoj utakmici, jer je sve dosadašnje duele protiv Kine dobijala glatko i ubedljivo, ali kapiten Vanja Udovičić ističe da, bez obzira na sve, aktuelni svetski prvaci neće igrati opušteno.

-To je prva utakmica na šampionatu, hoćemo da rešimo sve probleme oko privikavanja na kompletan ambijent. Ne treba nam nikakav pritisak javnosti, niti stavaljanje imperativa trijumfa, sigurno je da niko ne želi više pobedu od nas. Meni je ovo peto prvenstvo i sigurno je da će biti najujednačenije do sada – rekao je Udovičić, koji u ovoj generaciji jedini sa Slobodanom Nikićem ima dva svetska zlata.

Povezana vest:  Beograd nagradio vaterpoliste Zvezde sa 10 miliona dinara

Andrija Prlainović je poručio da srpski vaterpolisti jedva čekaju početak prvenstva.

-Prva utakmica je uvek specifična, posebno kada je protivnik domaćin. Na sreću, reprezentacija Kine, iako napreduje, nije rival visokog kvaliteta, tako da u najgorem slučaju možemo i da igramo nešto slabije i da pobedimo.Očekujem ipak dobar utisak na startu šampionata – rekao je Prlainović.

Povezana vest:  Savić zadovoljan zbog pobede, ali kritikuje sudije

Utakmica između Srbije i Kine, u okviru 1. kola B grupe, na programu je sutra od 15 sati po našem vremenu.