dusko_pjetlovic_vat_parVaterpolisti Srbije deklasirali Kanadu

 

Srbija – Kanada 15:2 (4:0, 4:0, 3:1, 4:1)

Bazen Tašmajdan.Gledalaca 400. Sudije:Ćirić (Srbija), Terepnka (Kanada). Igrač više: Srbija 3 (3), Kanada 5 (1). Peterci:Kanada 1 (0).

SRBIJA: Soro, Avramović 3, Gocić, Vuksanović, Miličić, D.Pijetlović 3, Ćuk 1, Aleksić 1, Rađen 2, Vapenski 2, Prlainović 1, S.Mitrović 2, G.Pijetlović, B.Mitrović. Selektor: Udovičić.

KANADA: Randal, Kudaba, Bikari 2, Bojd, Robinson, Flod, Konvej, Elroj, Dakić, Vikalo, Miler, Glišić. Selektor:Jovanović.

Srbija je, iako nekompletna lako savladala Kanadu 15:2.Nrdostajali su Filipović Udovičić, Nikić, Gak, dok je Soro sedeo sve vreme na klupi. Nikić je imao probleme u dolasku u Beograd tako da je Pijetlović bio jedini klasični centar na utakmici. Upravo u prvoj četvrtini Pijetlović je postigao dva gola i najavio pravu seriju u mreži gostiju. kanadjani su teško dolazili do naše mreže, prvi pogodak su postigli u 18. a drugi 24 sekundi pre kraja meča.U drugoj četvrtini po dva puta su se u strelce upisali Avramović i Vapenski. Treći deo je protekao u slabijem ritmu da bi u poslednjih osam minuta naš tim vratio normu od 4 gola po četvrtini.

Povezana vest:  Vaterpolisti u poseti deci iz Zvečanske

Debitovali su vaaterpolisti Vojvodine Miličić i Vuksanović.

– Kanada je u ovom sastavu u rangu Turaka . Probali smo neke igrače, dali im šansu da se vide u drugačijim ulogama u odnosu na one koje su imali do sada. – rekao je selektor Dejan Udovičić.

Dragan Jovanović se zahvalio na gostoprimstvu VS Srbije:

– Samo petorica igrača sa svetskog prvenstva su tu. Učimo, to je sve veliki i dug prioces koji sam već jednom prošao. Ovo može da boli ali je najbolje da se uči na taj način igrajući protiv svetskih šampiona- kazao je Jovanović.

Povezana vest:  Nikola Rađen potpisao za moskovski Dinamo

BU našem timu nije bilo ni Slavka Gaka koji je osetio malaksalost .

Andrija Prlainović je otvorio seriju golova:

– Prava prijateljska utakmica. Mladi su dobili šansu,vreme je na njihovoj strani. Sada se okrećemo Turskoj, cilj je naravno pobedai prvo mesto u grupi.

Živko Gocić :

– Dobar sparing, odradili smo posao. Drago mi je da su mladi igrači proveli više vremena u igri bez obzira na jačinu protivnika.

Povezana vest:  Radnički potopio Pro Reko

Gledaoci su aplauzom pozdravili vaterpolistkinje Srbije koje su na vikend pripremama u Beogradu.