partizan_zvezda_partizan_2

KUP SRBIJE

Partizan i Zvezda u finalu Kupa

 

Vaterpolisti Partizana i Crvene Zvezde Vet igraće u finalu Kupa Srbije pošto su se večeras pobedili u polufinalnim mečevima Beograda i Vojvodinu. Partizan je u prvom meču lako savladao Beograd sa 16:3 i očekivano se našao u finalu gde će pokušati da sedmi put zaredom osvoji trofej.

U drugom meču takođe nije bilo neizvesnosti pošto je Zvezda ubedljivo savladala Vojvodinu sa 8:3. Beogradski klub je neočekivano došao do ubedljive pobede najviše zahvaljujući odličnoj odbrani.

Povezana vest:  Kragujevčani lako do pobede protiv Galatasaraja

-Odigrali smo perfektnu odbranu i bili dobri u realizaciji igrača vise – rekao je trenere crveno-belih Dejan Savić.

On je ocenio i da je utakmica imala visok ritam igre koji je nametnula Vojvodina, ali nije uspela da se izdrži tempo koji je sama odredila. Tim iz Novog Sada postigao je jedan gol u prvoj četvrtini i potom nije uspeo da savlada odličnog golmana Zvezde Gojka Pijetlovića u sledeća dva perioda igre uz veoma lošu rellizaciju igrača više.

Povezana vest:  Dejan Savić: Veliki uspeh

Kod Zvezde pogađali su po dva puta Strahinja Rašović i Srđan Aksentijević a za Vojvodinu po jedan gol postigli su Nemanja Ubović Iavan Basara i Miroslav Ranđić.

U finalu sutra od 21.00 čas igraće Partizan i Zvezda u beogradskom derbiju koji u vaterpolo finalu Kupa nije igran od 90-ih godina.

-Partizan je daleko ispred svih, ali kao što je istakao i trener Partizana Igor Milanović ta razlika u kvalitetu se smanjila i mi ćemo tražiti svoju šansu – kazao je Savić.

Povezana vest:  Preminuu ruski reprezentativac Timakov