aleksandar_sostar_par_seged

SUPER KUP

Šoštar: Žao mi je što zbog novca ne igramo u Beogradu

 

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar izjavio je danas da je naredna utakmica u Italiji sa Savonom u Super kupu veoma važna i izrazio žaljenje što se zbog finansijskih razloga ne igra u Beogradu. U četvrtak će se u Super kupu sastati Partizan kao pobednik Evrolige i Savona koja je osvojila trofej u LEN kupu.

-Već smo jednom osvojili Super kup i za nas je ta utakmica veoma važna sa svih aspekata. Imamo priliku da se po drugi put popnemo na to postolje – rekao je Šoštar na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, utakmica se igra u Savoni, povodom otvaranja novog bazena.

-Krivo nam je što se utakmica ne igra u Beogradu. Osnovni razlog su bile finansije, jer domaćin snosi veći deo troškova od ekipe koja dolazi u goste. Nadam se da ćemo u periodu koji dolazi imati prike da igramo kod nas – rekao je Šoštar.

Povezana vest:  Savić: Favoriti smo na papiru, to treba pokazati u bazenu

On je dodao da je situacija u kojoj se klub nalazi veoma teška.

-Mi jesno imali podršku Ministarstva i grada i ja se zahvaljujem na tome. Međutim, to nije dovoljno. Vaterpolo klubu Partizan treba da pomognu mnogi drugi činioci, da bi klub koji je prvak Evrope imao tretman kao što bi trebalo – rekao je Šoštar.

Predsednik vaterpolo kluba Partizan istakao je da je odlazak na sledeće utakmice doveden u pitanje i podsetio da je Vaterpolo savez podigao kredit kada je ekipa trebalo da ide na EP u Zagreb.

Povezana vest:  Juniori Srbije ubedljivi protiv Australije na startu SP

-Mi nismo savez i plašim se da ne bismo dobili kredit. Strah me je da nećemo moći da odemo na neku od sledećih utakmica. Prvak Evrope ne bi trebalo da bude u takvoj situaciji. Situacija je kritična, ali bi lako mogla da bude rešena ako bi postojala dobra volja – rekao je Šoštar.

On je objasnio da ne misli na podršku Ministarstva i grada Beograda, već na javna preduzeća i firme koje odvajaju sredstva za sport, ali se vaterpolo klub Partizan ne nalazi na njihovim listama ili je na dnu.

-Pre dva dana Partizan je osvojio 22 titulu u Kupu Srbije. Pokazali smo da smo dominantan klub na ovom prostorima. Siguran sam da će tako biti i ubuduće – rekao je Šoštar.

Povezana vest:  Vaterpolisti Hrvatske novi svetski prvaci

Pomoćni trener Partizana Uroš Stevanović istakao je da su „crno-beli“ pre 20 godina osvojili Super kup.

-Ovu utakmicu iskoristićemo za pripremu za utakmicu sa mađarskim Egerom u Ligi šampiona, jer nam je najvažnija u ovom delu sezonu. S druge strane, u Savoni se igra za trofej i naravno daćemo sve od sebe – rekao je Stevanović.

On je dodao da je Savona jedna od najkvalitetnijih italijanskih ekipa, koja na svom bazenu igra bolje nego u gostima.

-Moraćemo da pružimo maksimum da bismo osvojili trofej – rekao je Stevanović.