srb_hrv_ama

Vaterpolisti Srbije pobedili Holanđane u prijateljskom meču

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je večeras u prijateljskoj utakmici u Ajndhovenu domaću selekciju Holandije sa 15:6 (4:1, 5:1, 3:1, 3:3). Srpski sastav je igrao vrlo ozbiljno i pune tri četvrtine apsolutno dominirao. Golmani su podelili minutažu, Gojko Pijetlović je branio prve dve, a Branislav Mitrović druge dve četvrtine.

Povezana vest:  Milanović: Dobra odbrana ključ za pobedu nad Honvedom

Selektor Dejan Udovičić odlučio je da odmori najiskusnije igrače, golmana Sora, kapitena Udovičića, te Filipovića i Gocića i mladog Ubovića. Debitovali su Dušan Mandić i Aleksa Šaponjić, koji je postigao gol. U petak je predviđen povratak kući, a nastavak priprema za prvenstvo Evrope je već 2.januara.

ćDobro je da smo osetili bazen i atmosferu, koja će na evropskom prvenstvu biti paklena. Videlo se i večeras da će naša grupa biti daleko teža od druge. U punom smo treningu, nastavljamo 2.januara, a najvažnije je da smo zdravi i da imamo odličnu atmosferu koja je uvek krasila ovu ekipu – rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Savić: Cilj sezone smo ispunili,ali želimo i medalju na SP

Srbija je igrala u sastavu: G. Pijetlović, Avramović, Mandić, L. Šaponjić, D. Pijetlović 1, Nikić 2, Aleksić 2, Rađen 3, A. Šaponjić 1, Prlainović 3, S. Mitrović 1, B.Mitrović, Chuk 2.

Prvenstvo Evrope za vaterpoliste biće održano u Ajndhovenu od 16. do 29. januara 2012, a Srbija će igrati u B grupi sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Rumunijom, Španijom i Nemačkom.

Povezana vest:  Petar Porobić nije više selektor Crne Gore

Učesnici A grupe su Italija, Mađarska, Makedonija, Turska, Grčka i domaćin Holandija.