zvezda slavlje bazenCrvena zvezda povela protiv Radničkog u finalu prvenstva

Vaterpolisti Crvene zvezde poveli su u finalnoj seriji prvenstva Srbije protiv Radničkog, pošto su danas pobedili u prvoj utakmici na svom terenu posle produžetaka sa 10:9 (2:1, 1:2, 3:2, 3:4, 0:0, 1:0).
Zvezda je do pobede na bazenu Tašmajdan došla golom Borisa Vapenskog 10 sekundi pre kraja drugog produžetka.
Druga utakmica finalne serije igraće se sledeće subote u Kragujevcu.
Najefikasniji u Zvezdi bili su Strahinja Rašović, Duško Pijetlović i Andrija Prlainović sa po dva gola, po jedan su postigli Boris Vapenski, Viktor Rašović i Nikola Rađen, dok je Vanja Udovičić iz Radničkog dao autogol.
Radnički je predvodio Filip Filipović s dva gola, dok su po jednom strelci bili Dušan Marković, Slavko Gak, Vojislav Čupić, Boris Zloković, Vanja Udovičić, Damir Burić i Đorrđe Filipović.
U prvom poluvremenu igra je bila izjednačena, dok su vaterpolisti ekipe iz Kragujevca bili bolji na početku treće četvrtine – s dva uzastopna gola došli su do prve prednosti na utakmici.
Međutim, Zvezda je serijom 3:0 došla do preokreta i novog vođstva, da bi Radnički u poslednjoj deonici dobrom igrom ponovo poveo, ali su domaći vaterpolisti došli do izjednačenja i produžetaka.
U dva produžetka nisu viđeni golovi sve do 10 sekundi pred kraj, kada je Vapenski doneo prednost Zvezdi. Radnički je potom imao šansu da izjednači i odvede duel u peterce, ali je golman crveno-belih Denis Šefik odbranio šuteve Damira Burića i Filipa Filipovića.
Utakmica je odigrana pred punim tribinama bazena Tašmajdan u Beogradu.

Povezana vest:  JUNIORI, SP GRČKA 2011, Juniori Srbije prvaci sveta