igor_milanovic_vat_part_trenerPartizan rasterećeno dočekuje Budvu

 

Trener vaterpolista Partizana Igor Milanović rekao je da će utakmica sa Budvom, iako neće imati rezultatski značaj, biti od velike koristi njegovom timu.

-Duel sa Budvom će nam značiti zbog sopstvene sigurnosti, a moći ćemo i da proverimo trenutnu formu, pre svega na individualnom planu – kazao je Milanović na današnjoj konferenciji za novinare i dodao da će tim igrati u najjačem sastavu, bez talentovanih igrača iz Studenta, sa jednom izmenom.

-Branislav Mitrović će braniti umesto Slobodana Sora. U odličnoj je formi i mislim da ne bi bilo dobro da ga uokvirimo kao drugog golmana. A ova utakmica, u kojoj ćemo biti potpuno rasterećeni, biće odlična prilika da brani ceo meč. Želim da na raspolaganju imam dva kvalitetna igrača“, pojasnio je trener crno-belih.

Povezana vest:  I Vojvodina za titulu

-Izuzetna mi je čast zbog šanse i trudiću se da se nametnem treneru. Obaveza je velika zbog kvaliteta koji je naša odbrana pokazivala u dosadašnjem toku sezone. Želimo da zadržimo taj pobednički duh – istakao je Mitrović.

Partizan u dosadašnjem toku sezone nije izgubio nijednu utakmicu u bilo kom takmičenju. Već je, kao pobednik Grupe C, siguran učesnik četvrtfinala Evrolige, a ime protivnika saznaće na žrebu u ponedeljak.

Povezana vest:  FINA KUP, Izjave srpskih vaterpolista posle pobede nad Hrvatskom

-Drugi imaju mnogo više razloga da razmišljaju o nama, nego mi o njima. Možda bi zbog nekog lošijeg učinka prethodnih sezona bilo dobro da izbegnemo hrvatske klubove, ali ako i dobijeko nikog od njih od nas zavisi – kazao je Milanović.

Trener Partizana je, ipak, priznao da ga pomalo brine serija nepobedivosti Partizana.

-Jednom će morati da dođe dan kada ćemo izgubiti, a tada će biti važno da se dignemo, jer poraz nije i katastrofa. A možda je i bolje da to bude već sutra, mada ja ne mogu ni da se zamislim u toj ulozi – kazao je Milanović, dok se Mitrović saglasio dodavši da posebno ne može da zamisli poraz pred domaćom publikom.

Povezana vest:  Sastanak VS Srbije u Zagrebu sa predstavnicima Jadranske lige

Slično mišljenje imao je i Miloš Ćuk.

To što smo se već plasirali u četvrtfinale Evrolige nam ne daje pravo za opuštanje. Svaku utakmicu moramo da shvatimo kao da je finale Evrolige – rekao je Ćuk.

Duel Partizana i Budve igraće se sutra od 17.45 na bazenima sportskog centra Banjica.