reprezentacija_srbije_bazen

EP HOLANDIJA

Sjajan start srpskih vaterpolista na EP

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je startovala na prvenstvu Evrope u Ajndhovenu pošto je večeras u prvom kolu B grupe savladala selekciju Španije sa 8:5 (1:0, 2:3, 3:1, 2:1).

Srbija u drugom kolu igra sutra od 14.30 sati protiv Nemačke. Pred oko 400 gledalaca na bazenu „Peter van de Hugenband“, sudili su Korizna (Poljska) i Vasileu (Grčka).

Srbija: Soro, Šaponjić, Gocić, Udovičić 3, Chuk, D.Pijetlović 2, Nikić, Aleksić, Rađen 2, Filipović, Prlainović, S.Mitrović 1, B.Mitrović.

Španija: Agilar, M.Garsija, Malarah, Širanji, Molina 1, Migel 1, Galjego, Espanjol, Vales, Perone 2, Peres 1, Ch.Garsija, Lopes.

Povezana vest:  SP ŠANGAJ, Italija pregazila Španiju, Hrvati pobedili Đetiće

Igrač više: Srbija 11 (3), Španija 8 (3).

Dva igrača više: Srbija 1 (1).

Peterci: Španija 2 (0).

Vaterpolo reprezentacija Srbije odličnom igrom je na pravi način počela takmičenje na kontinentalnom prvenstvu. Najvećim delom susreta naš tim je bio bolji i sigurniji od Španaca, tako da pobeda uopšte nije dolazila u pitanje.

Oba rivala obazrivo su ušla u utakmicu, prvenstveno vodeći računa o odbrani mreže, pa je u prvoj četvrtini postignut samo jedan pogodak. Istakao se golman Slobodan Soro sa pet odbrana, a prednost „delfinima“ doneo je Pijetlović kada se oslobodio beka i savladao Agilara.

Povezana vest:  Povoljan žreb za vaterpoliste Srbije za Igre u Riju

U nastavku meča srpski tim je imao problema u realizaciji sa igračem više. Neuspešno su šutirali Filipović, Gocić i Prlainović, da bi tek iz šestog pokušaja pogodio Mitrović. S druge strane, Španci su dva isključenja Chuka pretvorili u golove preko Moline i Peronea, a prednost od 3:2 doneo im je Peres. Ipak, Rađen je 55 sekundi pre kraja izjednačio, da bi naš tim ponovo propustio priliku sa igračem više.

Povezana vest:  Saopštenje UO i Odluka o zaštiti igrača i trenera

Borba se rasplamsala u trećoj četvrtini, kada su stvari krenule na „vodenicu“ naše reprezentacije. Kapiten Udovičić je doneo vođstvo od 4:3, a posle dobrih intervencija Sora usledilo je 5:3 golom Rađena sa dva igrača više. Već tada se naziralo da izabranicima selektora Dejana Udovičića pobeda neće izmaći.

To je i potvrđeno u poslednjoj deonici. Odbrana našeg tima funkcionisala je besprekorno, Soro je završio meč sa čak 14 odbrana, a nakon dobre igre Vanja Udovičić i Pijetlović pogocima su osigurali zaslužen trijumf.