reprezentacija_srbije_bazen

EP HOLANDIJA 2012

Crnogorci iznenadili Srbe, Hrvati blizu eliminacije

 

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore napravila je danas iznenađenje u petom kolu B grupe Evropskog prvenstva, pošto je savladala prvoplasiranu Srbiju sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:4, 2:0) i plasirala se u četvrtfinale turnira. Izabranici Dejana Udovičića još ranije su osigrali prvo mesto i direktan plasman u polufinale. Crnogorci su zauzeli drugu poziciju i u četvrfinalu će igrati protiv trećeplasiranog tima iz A grupe.

Povezana vest:  Udovičić saopštio spisak za kratke pripreme

Nezadovoljni ovakvim ishodom meča biće vaterpolisti Hrvatske, koji su sve dalje od od četvrtfinala, pošto im je za plasman u tu fazu sada potrebno da poslednjeplasirana Rumunija napravi „čudo“ i iznenadi Nemačku u preostalom meču ove grupe.

Duel sa Crnom Gorom je, bez sumnje, bila najlošija predstava igrača Srbije u dosadašnjem toku kontinentalnog šampionata. Vaterpolisti Srbije su tokom celog meča bili izuzetno neprecizni, bez prave organizacije u napadu, a izostala je i prepoznatljiva čvrstina u odbrani.

Povezana vest:  FAJNAL FOR, Partizan konkurisao za organizaciju fajnal fora

Crnogorska ekipa je dominirala, a Srbija nakon početnog vođstva od 2:0 kao da je potpuno pala, što je rival znalački umeo da iskoristi. Izabranici selektora Ranka Perovića „vezali“ su šest golova, preokrenuli na 6:2 i najavili veliku pobedu i zlata vredne bodove.

Uspela je Srbija u završnici treće i na početku četvrte deonice da priđe 8:6 i 9:7, ali tada nije iskoristila napade sa igračem više, dok je na drugoj strani odlični Predrag Jokić postigao 10. gol za Crnu Goru i tako razrešio sve dileme oko pobednika.

Povezana vest:  Vaterpolisti Crvene zvezde bez grupne faze Lige šampiona

Trostruki strelci za Crnu Goru bili su Aleksandar Ivović i Mlađan Janović, dok su po dva pogotka za Srbiju postigli Živko Gocić i Duško Pijetlović.