partizan_ekipa

VATERPOLO SUPERLIGA

Bradajić: Nova liga za spas klubova i vaterpola

 

Direktor vaterpolo kluba Partizan Mirko Bradajić ocenio je danas da će Super liga, koja je osnovana tokom vikenda u Rijeci, biti prilika da se klubovi finansijski stabilizuju, a da sport dobije jedno izuzetno kvalitetno i atraktivno takmičenje.

-Ovo je korak na koji su klubovi bili prinuđeni jer su LEN takmičenja iziskivala previše, a malo pružala. Nova liga od 14 timova biće veoma kvalitetna i od nje će profitirati i klubovi i sam sport – kazao je Bradajić.

Povezana vest:  Savić selektor u naredne četiri godine

On je ukazao na to da će nova liga pružiti klubovima šansu da ne razmišljaju o finansijama kao što je bio slučaj u takmičenjima po pokroviteljstvom LEN-a.

-Klubovima osnivačima je ponuđena nadoknada za učešće u ligi koja je za sada zaokružena na 30.000 evra. Isplaćiovaće se i nagrade, a nagradni fond će iznositi od 100 do 150 hiljada evra – kazao je direktor Partizana.

U Super ligi učestvovaće 14 ekipa, a takmičenje će se igrati u formatu lige dok će pobednik biti odlučen na finalnom turniru četiri najbolja tima. Srbiju će predstavljati Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina, Hrvatsku Mladost iz Zagreba, Primorje iz Rijeke i dubrovački Jug. Po tri predstavnika imaće i Crna Gora iz koje će sa takmičiti Budva, Jadran Herceg Novi i Primorac iz Kotora, dok će od mađarskih timova učestvovati Eger, Vašas i Seged. Sastav će kompletirati španska Barseloneta i italijanski Pro Reko čiji je vlasnik Gabrijele Volpi i pokretač inicijative o osnivanju novog takmičenja.

Povezana vest:  U Zvezdi srećni, Filipović ljut na sudije

Za sada se ne zna da li će takmičenje biti održano pod pokroviteljstvom LEN organizacije. Ta odluka biće poznata tokom nedelje, posle sastanka predstavnika lige i LEN. Prema dogovoru iz Rijeke, liga će se igrati najmanje tri godine, a sezona će počinjati u oktobru i trajati do maja. Bradajić smatra da će kvalitet novog takmičenja doprineti da se privuku sponzori i podigne nivo sporta.

Povezana vest:  Stevanović: Želimo da pobedimo Partizan i u subotu

-Želimo da napravimo nešto što je napravljeno u evropskoj košarci i u hokej EBEL ligi, u kojima je svaki meč spektakl. Jedan važan korak je napravljen i čekamo da to zaživi – rekao je Bradajić.