waterpolo_ball

“Dodir šampiona” u “Čairu”
 
Državni sekretar za sport Predrag Peruničić i  pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov prisustvovali su prijateljskoj vaterpolo utakmici između Partizana i Crvene zvezde, u niškom bazenu Čair, u okviru akcije Ministarstva omladine i sporta „Dodir šampiona“.
Utakmicu su pratili đaci iz niških osnovnih i srednjih škola, koji su imali  priliku da uživaju u prelepim potezima naših vaterpolo asova.
U drugom delu meča, pored naših reprezentativaca zaigrali su i mladi vaterpolisti niškog „Naisusa“, a gol Partizana zajedno su branili naš proslavljeni golman Slobodan Soro i najbolji mladi golman niškog kluba.
Cilj akcije „Dodir šampiona“ je promocija sporta među decom i mladima širom Srbije, što je jedan od prioriteta „Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji“ za 2013.
Ministarstvo omladine i sporta planira da i u narednom periodu organizuje slične manifestacije, da bi se sport približio najmlađima i da bi se deca motivisala da slobodno vreme provode kvalitetno, baveći se sportom.
Utakmica između Partizana i Crvene Zvezde prva je u nizu u okviru akcije „Dodir šampiona“, koja će deci omogućiti da se upoznaju i druže sa vrhunskim sportistima.
Povezana vest:  Savić: Sjajna atmosfera u ekipi je donela rezultat