radnicki ekipa

Radnički pobedio selekciju SAD u humanitarnoj utakmici

Vaterpolisti Radničkog savladali su večeras u humanitarnoj utakmici u Kragujevcu reprezentaciju SAD sa 9:6 (4:2, 1:1, 0:3, 4:0). Rezultat je bio u drugom planu, pa su oba trenera pružila šansu svim igračima, a domaćini su na kraju zasluženo slavili posle bolje igre u prvoj i poslednjoj četvrtini.
Golove su postigli Filip Filipović 4, Popović 2, Ćirković, Zloković i Đorđe Filipović za radnički, a Bouven 2, Obert, Metjulas, Bonani i Dansten za SAD.
Pored ove utakmice Kragujevčani i Amerikanci, koje vodi bivši selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić, u prethodna četiri dana odradili su nekoliko sparing mečeva, a zajedno će trenirati do subote.
Prihod sa večerašnje utakmice namenjen je lečenju mladog Kragujevčanina Aleksandra Prijovića, obolelog od teškog deformiteta kičmenog stuba.
-Imamo veliku želju da pomognemo našem mladom sugrađaninu u oporavku. Želimo mu da što pre počne normalno da živi. Izrazio bih veliku zahvalnost reprezentaciji SAD koja nam je izašla u susret da organizujemo ovaj meč – rekao je trener Radničkog Dejan Jovović i dodao da ovo nije poslednja humanitarna akcija koju će njegov tim organizovati za Prijovića.
Udovičić je zahvalio Gradu Kragujevcu i VK Radničkom na svemu što su uradili za reprezentaciju SAD, istakavši da mu je drago što je imao priliku da bude učesnik ovog humanitarnog događaja.

Povezana vest:  Silovit start juniora Srbije na EP