selektor ilic sa veslacimaVESLANJE
Sastav reprezentacije za EP u Bweogradu znaće se početkom maja

Fantastični rezultati koje naši veslači postižu na regatama širom Evrope, došli su u pravo vreme. Bliži se Evropsko prvantsvo koje se ove godine održava u Beogradu na Adi Cignaliji (30.maj – 1.jun) i srpski predstavnici polako tempiraju formu. O pripremama za ovaj događaj, izboru srpskih predstavnika i očekivanjima razgovarali smo sa selektorom veslačke reprezentacije Srbije – Nebojšom Ilićem.
Iako je Srbija zemlja košarke, tenisa, streljašta, tekvonda i vodeni sportovi poput veslanja izborili su se za svoje mesto pod suncem. Posle Balkansog prvenstva održanog 7. i 8. septembra prošle godine, Beograd će od 30 maja. do 1. juna da bude domaćin Evropskog prvenstva za veslače.
– Pripreme su uveliko počele. Dva puta dnevno obilazim radove, kojima rukovodi Predrag Perunišić – glavni čovek Organizacionog komiteta ovog prvenstva, i sve ide planiranom dinamikom.
Po početka smotre najboljih evropskih takmičara ostalo je mesec i po dana. Sastav srpske reprezentacije još nije siguran, a konačna odluka o tome ko će da predstavlja našu zemlju doneće se posle Beogradske internacionalne regate (3-4. maj).
– Sastav reprezentacije još se ne zna. Početkom maja, posle Beogradske inretncionalne regate, staviću na papir postignute rezultate i rešiti pitanje imena reprezentativaca.
Srpski takmičari već sada ostvaruju dobre rezultate, a formu tempiraju baš za ovaj događaj. Kada su u pitanju prognoze i od koga se najviše očekuje selektor kaže da je još rano za bilo kakve prognoze.
– Većina naših veslača postizala je zapažene rezultate, učestvovala na važnim takmičenjima, bivala među najboljima i sposobna je za dobre rezultate. Nezahvalno je prognozirati, ali svakako će da daju maksimum.
Očekuje se da se do početka maja na adresu Veslačkog saveza Srbije prijavi oko 40 selekcija učesnika ovog Evropskog prvenstva.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP BUDIMPEŠTA, Britanka osvojila zlato u trci na 400 metara slobodno