cetvreca medalje segedinNovi uspeh naših kajakaša na Svetskom kupu u Segedinu

Srpski kajakaši uspešno su nastupili na Svetskom kupu koji se održava u Segedinu. Najveći uspeh ostvaren je u A finalu discipline k-4 1000 metara, u kojem je srpski četverac osvojio bronzanu medalju. Srpskom timu, za koji su veslali Simo Boltić, Vladimir Torubarov, Ervin Holpert i Dejan Terzić, za dlaku je izbeglo drugo mesto i srebrna medalja.
Veliko dostignuće naši kajakaši postigli su i u najprestižnijoj kajakaškoj disciplini, k-1 1000 metara, gde je Srbija prvi put u istoriji imala dvojicu učesnika u A finalu. Dejan Pajić je trku završio na četvrtoj, a Marko Tomićević na petoj poziciji. Pajić je ovim rezultatom obezbedio plasman na Evropsko prvenstvo.
Srpski kajakaši nastupali su i u B finalima. Kristina Bedeč je završila kao prvoplasirana u disciplini k-1 1000 metara, a dvojac sastavljen od Milenka Zorića i Aleksandra Aleksića bio je drugi u disciplini k-2 1000 metara. Strahinja Mladežić bio je devetoplasirani u disciplini c-1 1000 metara, a dvojac koji su činile Nikolina i Olivera Moldovan završio je na četvrtoj poziciji u disciplini k-2 500 metara. Srbija je imala predstavnika i u C finalima, budući da je u disciplini k-1 500 metara prvo mesto osvojila Milica Starović.

Povezana vest:  Felps: Nisam zabrinut, možda mi je ovo bilo potrebno