Marko Tomicevic Vladimir Torubarov

Medalje za kajakaše na Svetskom prvenstvu

Subota je bila odličan dan za srpske kajakaše koji se takmiče na Svetskom prvenstvu u Moskvi. Najpre su Marko Tomićević i Vladimir Torubarov osvojili bronzu u A finalu na 1000 metara, a zatim je novo bronzano odličje za Srbiju osvojila i Dalma Ružičić Benedek u A finalu na istoj razdaljini. Ovim sjajnim rezultatima Srbija je već prvog finalnog dana nadmašila učinak sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, kada je osvojena samo jedna bronzana medalja.
U nastavku takmičenja, Marko Dragosavljević se kao prvoplasirani u polufinalnoj trci plasirao u A finale na 200 metara, koje je obezbedila i Nikolina Moldovan, isto na 200 metara. U istom maniru nastavili su i srpski dvojci. Prvo su Nebojša Grujić i Marko Novaković uspeli da se plasiraju u A finale na 200 metara, a isto su postigle i sestre Moldovan.
U poslepodnevnim časovima na red su došla nova takmičenja u A finalima. Kristina Bedeč bila je peta na kraju trke na 5000 metara, dok je Marku Tomićeviću za dlaku izmakla još jedna medalja. Srpski kajakaš završio je kao četvrtoplasirani trku na 5000 metara.

Povezana vest:  DRUGI SVETSKI KUP U VESLANJU (HAMBURG, 17-19. JUN 2011), Srpske posade spremne za start